La gestió dels menjadors escolars a la comarca de la Selva és el tema que va centrar la part final del ple del Consell Comarcal de la Selva i va enfrontar la major part de l'oposició amb l'equip de govern de CIU i ERC. En aquests moments, l'empresa Scolarest és l'encarregada de la gestió dels menjadors escolars de la major part de les escoles de la comarca i el Consell li delega però segons els grups de l'oposició del PSC, ICV-EUiA i ISelva el servei que dóna l'empresa no és correcte "en quantitat i qualitat" va dir la socialista Ruth Rosique.

Un fet que ha provocat crítiques dels pares, dels nens i en conseqüència que algunes Ampes, com ja fan una desena de la comarca -d'escoles, instituts, llars d'infants- vulguin poder decidir qui els gestiona i hagin denunciat també instatisfacció pels serveis. Ambdós temes, que també van denunciar els grups opositors són els que van provocar ahir enfrontaments entre el Govern liderat per Robert Fauria, que va mostrar-se contrari a passar la gestió del menjador a les Ampes i segons ell, perquè "Ensenyament així ho marca". I també, va assegurar que s'obrirà un concurs públic per tal que s'hi pugui presentar qualsevol.

Malgrat això, la socialista va proposar que per veure si el servei actual era tan criticat es fes una enquesta a les famílies, Fauria s'hi va negar. I a més va recriminar al PSC que ara demani això quan ells havien estat governant plegats els darrers anys i mai s'havien queixat i a més, havien dut la conselleria d'Educació, va criticar. Rosique li va demanar que "es deixi de colors polítics i acati el problema real".

Davant de l'enfrontament dialèctic, la consellera d'Educació va relatar que si bé se'ls ha denunciat algun problema en algun menjador, com a Vidreres, en saber-se, diu es va crear una comissió per solucionar-ho.

Tot i això, tots els grups van reclamar al govern del Consell que acceleri i convoqui el concurs per triar una nova empresa que faci la gestió dels menjadors i que en aquest "s'inclogui mesures correctors", va remarcar el portaveu d'ISelva Joan Colomer. Des d'ICV-EUiA Josep Romaguera va remarcar que l'empresa actual "no fa un bon servei" i que això es pot veure amb les crítiques. Finalment el president del Consell es va comprometre a fer una una reunió amb tota l'oposició per tractar possibles problemàtiques.

Abans de l'enfrontament, un punt d'urgència també va provocar la primera picabaralla: la modificació de l'ordenança dels ?preus públics del menjador escolar. Per una banda, els grups d'ICV-EUiA i ISelva van dir que no estaven d'acord en el preu de 7,4 euros pels nens que dinen ocasionalment al centre, ja que com va relatar el portaveu d'ICV-EUiA Joan Salmerón "no pot ser amb un preu per sobre del 7 euros, no seria correcte"; cosa que també va posar en dubte el portaveu d'ISelva. Un preu que Figueras va dir que des del Govern català no se'ls ha dit pas que fos incorrecte.