L'institut Serrallarga de Blanes serà l'únic de la Costa Brava que el curs vinent impartirà un cicle formatiu de grau mitjà en busseig esportiu; a tot Catalunya, el proper any escolar aquest tipus de formació professional tan sols s'oferirà en tres centres educatius i un d'aquests centres serà el gironí.

La preinscripció per cursar el cicle de tècnic de busseig esportiu el curs 2012-2013 es tancarà el 6 de juliol i la matrícula s'haurà de formalitzar del dia 16 al 20. Aquests són uns ensenyaments de règim especial que tenen validesa acadèmica i professional a tot l'Estat. Realitzar-lo permet continuar la formació a Batxillerat, realitzar un cicle formatiu de grau superior -després d'aprovar la prova d'accés- o incorporar-se al món laboral.

Respecte a aquesta última possibilitat, el cicle de busseig esportiu amb escafandre que al setembre s'iniciarà al Serrallarga permetrà dedicar-se, per exemple, a organitzar i dinamitzar immersions esportives d'un grup de bussejadors; o conduir-ne un equip durant una immersió esportiva, seguint un perfil i itinerari previstos.