El Consell Comarcal de la Selva cobra 7,4 euros a aquells alumnes que es queden a dinar esporàdicament a l'escola; una xifra que supera el màxim permès, que se situa en els 6,8 euros per menú, segons té fixat el departament d'Ensenyament.

Una xifra que fonts del departament afirmen que no es pot superar i a més recorden, que el preu màxim que tenen pels comensals habituals en els centres educatius encara és inferior, de 6,2 euros per alumne i dia com a màxim. A la Selva, segons té fixat el Consell el preu del menjador escolar per una persona que hi dina habitualment troba en 6,1 euros.

Els preus del menjador escolar es van aprovar en el ple del mes de març del Consell comarcal i de fet, en un ple celebrat aquest dimarts a l'ens diferents grups de l'oposició (ICV-EUiA i ISelva) es van mostrar contraris a aquest increment pels alumnes esporàdics, perquè consideren que no estaria permès, cosa que ahir van confirmar des d'Ensenyament.

Aquesta confrontació de grups l'oposició amb l'equip de govern del Consell (CiU i ERC) es va fer pal·lesa perquè va haver-hi un punt d'urgència precisament sobre una modificació de l'ordenança sobre el preu del menjador.

I és que el Consell va haver de canviar una altra tarifa, aquesta per una diferència de 10 cèntims. En concret, la que fa referència al cost d'un alume "fix discontinu", que seria aquell que es queda dos dies a la setmana com a mínim i que estava estipulat en 6,9 euros per menú i en canvi, Ensenyament l'ha fet rectificar a 6,8 euros, relatava ahir la consellera d'Ensenyament Natàlia Figueras per un canvi de figura, del fix discontinu.

Aquesta esmena en els preus, diu la consellera arriba després que ara fa un any des del Consell s'enviessin els preus a Ensenyament, recorda i ara, el dia 15 se'ls va contestar assegura, però sense fer cap referència a un alumne eventual en el servei de menjador, destaca. Tot i això, Figueras afirma que des del Consell "no hi ha cap interès a cobrar més" i afegeix que si cal, rectifaran el preu.

Per aquest motiu, ahir en una reunió que van mantenir amb titulars del departament d'Ensenyament, relata, se'ls va comunicar aquest tema del preu del menú dels alumnes esporàdics i "s'està a l'espera del que se'ns digui".

Enfrontaments pel menjador

El cost del menjador escolar no és l'únic punt d'enfrontament al Consell Comarcal entre els grups que conformen l'ens. Aquest dimarts es va denunciar per diversos grups de l'oposició que hi ha queixes pel servei que dóna l'actual empresa gestora dels menjadors Scolarest i van reclamar que s'obri un concurs per tal que es canviï, cosa que el president va confirmar que es farà en breu. A més, van reclamar que les Ampes puguin tenir potestat per triar el gestor dels menjadors.