Les comarques gironines comptaran amb 20 projectes finançats amb Fons europeus per al desenvolupament regional (Feder) després que el Departament de Governació i Relacions Institucionals hagi resolt la segona convocatòria dels eixos 2 i 4 , per al període 2007-2013, destinada a actuacions que fomentin la rehabilitació de zones industrials i terrenys contaminats, la prevenció de riscos mediambientals i el desenvolupament local i urbà. Tres projectes muesogràfics a Castelló d'Empúries, la Vall d'en Bas i Palafrugell i les obres de seguretat i de serveis del Castell de Montsoriu i el castell d'Hostalric s'emporten les quantitats més elevades. També rebrà suport econòmic la reforma de la quarta planta i sala Abat Panyelles del monestir benedectí de Sant Feliu de Guíxols, així com la Canònica Santa Maria 2015 de Vilabertran.

El projecte d'intervenció en l'església de Sant Pere de Ripoll, el centre d'interpretació de la història de Llagostera o la vila romana de Sarrià de Ter són alguns dels projectes de desenvolupament urbà, juntament amb la rehabilitació de l'edifici de Can Cendra d'Anglès, el projecte d'ordenació de l'espai públic a la cantonada dels passejos Sabadell i Catalunya de Blanes, el projecte Turisme Actiu de Caldes de Malavella o l'embelliment i millora d'accessos a l'entorn del Molí Gros de Sant Feliu de Pallerols. També se subvenciona l'arranjament de la cruïlla de Montfullà amb la via verda i el desguàs de l'Estany de Banyoles.

Les comarques gironines rebran un suport de més de 5 milions d'euros, cosa que significarà una inversió potencial de més de 10 milions d'euros ja que només es cobreix la meitat del projecte.

En el conjunt de Catalunya es tracta de 97 projectes, 70 dels quals pertanyen a l'Eix 4 de ?desenvolupament local i urbà, 23 projectes es corresponen a l'Eix 2 de medi ambient i prevenció de riscos, i 4 dels quals són de l'Eix 1, en l'àmbit de Lleida. Aquestes convocatòries ajudaran a desenvolupar inversions per valor de 49 milions d'euros, 24,5 dels quals provenen dels fons Feder de la Unió Europea.

Per la seva banda la Diputació de Lleida destina un ajut complementari als projectes seleccionats a l'Eix 1, del 25 % de la despesa elegible aprovada, uns 350.000 euros en total.

Els 93 projectes seleccionats per fomentar la rehabilitació de zones industrials i terrenys contaminats, la prevenció de riscos mediambientals i el desenvolupament local i urbà hauran d'estar executats i pagats en data 31 de desembre de 2014, i els quatre projectes de l'eix 1 de Lleida, en data el 31 de desembre de 2013.