L'equip de govern de Blanes ha decidit cedir una cadira del ConConsell Directiu del Consorci Urbanístic Portal de la Costa Brava -Illa de Blanes a un regidor del grup municipal CiU, en concret, al portaveu Xavier Lozano. L'alcalde Josep Marigó (PSC) va defensar ahir en el ple la decisió del seu equip de govern d'incorporar un regidor del principal grup municipal a l'oposició en aquest ens.

Una decisió que arriba uns 20 dies després que el grup de CiU fos l'única de la formacions a l'oposició que donés suport al govern en minoria del PSC en l'aprovació del pressupost. Però aquest no és l'única imatge que s'ha pogut veure aquest primer any de mandat de la bona sintonia entre CiU i PSC sinó que els convergents també van ser els que van aprovar-los a les ordenances fiscals.

Ara amb aquesta entrada al Consorci, CiU formarà part d'aquest ens que fa dos anys es va transformar en consorci de caire immobiliari i financer per gestionar patrimonialment una sèrie de finques que l'Ajuntament ha cedit a la Generalitat i amb les quals en vendre-les s'acabarà retornant el préstec que al seu dia va fer l'Institut Català de Finances de 30 milions d'euros per construir tot el projecte de la Ciutat Esportiva.

Actualment el Consorci estar format per la Generalitat i l'Ajuntament de Blanes -abans també hi havia la Diputació de Girona i el Consell Comarcal-. La Generalitat té quatre representants i l'Ajuntament en té tres, inclòs el president del Consorci. A partir d'ara tindrà dos representants del PSC -plega el regidor d'Urbanisme José Miquel Lupiáñez- i un de CiU, que recaurà en Lozano.

Un punt que va criticar especialment EUiA, en considerar que es fa evident una relació de "sociovergència" entre els dos grans partits de Blanes, i el regidor Víctor Catalán va instar els dos grups a "presentar el seu pla de mandat". Per part del PP, que es va abstenir, Salvador Tordera va demanar que treballi tothom unit pel futur de Blanes.

L'alcalde va defensar la decisió presa i va recordar que sempre hi hagut alternança en el poder entre PSC i CiU al municipi i que tenir un membre de cadascun dels grups majoritaris al Consorci és una bona decisió de futur. I va afegir que es tracta d'un "exercici democràtic" i que tots els grups són benvinguts al Consorci. Finalment, des de CiU, Joaquim Torrecilla va dir que s'havia acordat la seva entrada per facilitar la governabilitat en època de dificultats.

Un altre dels punts destacats del ple va ser la moció presentada per EUiA de Blanes on es reclamava que l'Ajuntament si hi ha una denúncia sobre les irregularitats de gestió de l'empresa Centres Mèdics la Selva Maresme -Cas Crespo- es personi com a acusació particular. Es va aprovar per unanimitat després d'incorporar diferents esmenes tant de CiU com del PSC.

A més, com a punt d'última hora a la moció també s'hi va afegir que es cridin a declarar els exalcaldes Josep Trias (CiU), Ramon Ramos (CiU) i l'actual alcalde Josep Marigó (PSC).