La unitat subaquàtica dels Mossos d'Esquadra va participar dimecres amb una embarcació en una actuació policial contra el "top manta" a Roses per tal de poder detenir les persones que intenten evitar la detenció llançant-se a l'aigua. El grup d'una quinzena de venedors il·legals, en ser sorprès al mar va oposar resistència als agents i fins i tot es van produir agressions. Es van detenir vuit persones, set més van ser identificades, deu denúncies per venda il·legal i es van comissar 400 objectes. El regidor de Seguretat Ciutadana de Roses, Àngel Tarrero, remarca que la policia està alerta als canvis i va innovant per agafar despreveniguts els venedors. Qualifica d'"èxit" l'operatiu.

Cap al tard, entre les nou i les deu del vespre el dispositiu es va posar en funcionament aprofitant que s'estava celebrant el partit d'Espanya-Portugal i suposaven que estarien menys atents, diu Tarrero. Es van desplaçar cap al passeig de Santa Margarida primer els agents de paisà i posteriorment es van anar incorporant les patrulles d'agents dels Mossos i la Policia Local. Segons ha relatat el regidor, els venedors en detectar la seva presència van fugir cap a la platja i van entrar al mar. Quan ja es trobaven a l'aigua va aparèixer l'embarcació dels Mossos d'Esquadra "totalment identificada, amb les sirenes i la megafonia identificant-se i demanant-los que sortissin de l'aigua". Els venedors van fer cas omís i van continuar intentant escapar del cercle policial. A la majoria se'ls va haver de treure de l'aigua per poder ser detinguts o identificats. Van oposar resistència, en algun cas de forma violenta, tot i que cap agent va resultar ferit. Tarrero valora molt postivament l'actuació i remarca que s'ha d'innovar com fan els venedors per poder frenar-los.

El dispositiu de Mossos i Policia Local per eradicar la venda il·legal es va produir al principal punt de conflicte, al llarg passeig marítim. Els Mossos expliquen que "s'havien donat alguns casos de persones que portaven a terme aquesta venda il·lícita i que en ser detectades corrien fins a introduir-se dins l'aigua i així evitar l'acció policial". El passeig on se situen voreja la platja i quan veuen la policia els és molt fàcil corre cap a la sorra i llançar-se al mar. La pràctica es va convertir l'estiu passat en habitual. Per això en el segon operatiu d'aquesta campanya d'estiu es va decidir buscar la manera de sorprendre'ls per intentar detenir-los a tots. El regidor de Seguretat ha explicat que l'habitual és que "ens tenen controlats per tot arreu" i quan arriben al passeig ja han rebut l'avís i una part ha pogut escapolir-se. En aquesta ocasió "vam intentar agafar-los despreveniguts". Constata que fer-ho el dia que hi havia partit de futbol creien que suposaria que estarien més distrets i hi hauria menys vigilància, diu Tarrero. A més, van demanar la participació de la Unitat Subaquàtica de Sabadell, fet que garantia la cobertura per mar. El regidor sosté que estan molt ben organtizats a tots els punts on actuen. Quan venen pels carrers fins i tot situen per davant un venedor amb una bossa plena de papers, es deixa agafar i ajuda la persona que porta la mercaderia a escapolir-se.

En l'operatiu es van detenir vuit persones per resistència i desobediència, i a una d'elles se li imputa un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat. Set més van ser identificades i es van aixecar 10 actes de denúncia administrativa per venda il·legal. Els Mossos informen que es continuaran fent operatius.