Un any després d'accedir a l'Ajuntament, l'equip de govern de Blanes liderat pel socialista Josep Marigó fa balanç i assegura que amb la situació de les arques municipals i el context de crisi, en un ajuntament el que "mana en la política no és el talonari sinó la imaginació", sentenciava ahir l'alcalde en roda de premsa.

I és que el govern del PSC que està en minoria s'ha trobat amb un Ajuntament, destacava, on s'ha hagut de fer un control estricte de la despesa i s'han hagut de prendre mesures que, com recordava, "algunes no han agradat" i han suposat reducció de la despesa de serveis, de la plantilla de l'empresa de mitjans de comunicació loca, pujada de l'IBI en un 8%, entre d'altres.

Tot i això, Marigó afirmava que en aquests moments estan "molt esperançats" perquè consideren que podran agafar una nova "velocitat de creuer, diferent a la d'any enrere" i Blanes se'n sortirà. Però la contenció de la despesa i mesures per trobar ingressos, destaca, els ha obligat a fer "un canvi de xip en la política municipal" que els obliga a pensar a llarg termini. I és que per Marigó, la imaginació és una de les armes per trobar oportunitats per la vila i mostra d'això, per exemple són experiències com el Blanes12.

A banda d'això Marigó destacava el que és governar en minoria i va assegurar que "és una oportunitat política" perquè cal l'entesa entre tots. Tot i això, va remarcar que el grup de CiU a l'oposició ha fet un pas per comprometre's com s'ha vist en donar suport en temes destacats com els pressupostos. Amb tot, va ressaltar que amb EUiA i PP les portes mai han estat tancades i que el diàleg i l'entesa és amb tots els grups. Finalment, Marigó va anunciar que des d'avui "per transparència" començaran a donar explicacions de la situació? econòmica del consistori als barris. Avui s'enceta la ronda a les vuit del vespre al local de Mas Borinot.