El Consorci per a la Normalització lingüística i la Fundació Hospital Sant Jaume d'Olot van signar un conveni de col·laboració que ha permès tirar endavant un pla per potenciar l'ús de la llengua catalana en l'àmbit sanitari. L'hospital Sant Jaume d'Olot va ser el primer centre hospitalari català a adherir-se al voluntariat per la llengua, amb un projecte innovador i modèlic per a la resta del territori. La proposta li ha suposat el guardó al Voluntariat lingüístic dels premis Pompeu Fabra i Robert Lafont, organitzats pel Consorci del Català.

La idea premiada es concreta en el fet que 18 professionals del centre hospitalari actuen com a voluntaris. L'acció dels professionals altruistes consisteix a procurar i garantir la presència del català a l'àrea on desenvolupen la feina, l'hospital.

Entre les accions que han dut a terme hi ha aules de conversa, exposicions, biblioteca ambulant, apunts a les revistes del centre, i la difusió de missatges del llibre de Joaquim Pagès, Raons per parlar català. La darrera activitat consisteix a publicar comunicacions referents a les reflexions de personatges públics sobre la importància de l'ús de la llengua.

L'acte de lliurament dels Premis Pompeu Fabra i Robert Lafont tindrà lloc en el Petit Palau de la Música Catalana de Barcelona, el proper 5 de maig.