El Partit Popular de Girona comptarà amb 96 representants en el congrés autonòmic que se celebrarà a Barcelona el cap de setmana vinent. Pel que fa a projectes que afecten les comarques gironiens, els populars reivindicaran la necessitat del corredor mediterrani des d'Algesires a França amb doble plataforma per a viatgers i mercaderies, amb ample internacional i segregat dels ferrocarrils metropolitans. L'altra decisió passarà per donar suport a la blanenca Alicia Sánchez-Camacho, que serà l'única aspirant a la presidència del PP a Catalunya.

El president del PPC a Girona, Enric Millo, va explicar que ja s'ha tancat en el procés intern d'elecció compromissaris. Dels 1.008 que corresponen a tot Catalunya, les comarques gironines enviaran 77 representants electes i 18 de nats, a més d'un membre de les Noves Generacions, la branca juvenil de la formació. Millo considera que el pes de Girona es pot veure augmentat en l'executiva autonòmica o en altres òrgans de direcció del partit. "Durant aquests tres anys i mig, la província que més ha crescut en percentatge de vot és Girona i també s'ha fet un esforç des de Girona pel que fa a implantació amb més de 400 altes, s'ha doblat el nombre de regidors, s'ha obtingut un 27% més de vot en les autonòmiques i s'ha doblat el nombre d'ajuntaments on som presents". També va posar en relleu que s'ha aconseguit "recuperar l'escó al Congrés, per tant, s'ha assolit amb un percentatge molt alt els objectius que ens havíem marcat", va concloure el president del PPC a Girona.

Per altra part, Enric Millo va remarcar la importància de la ?reelecció d'Alicia Sánchez Camacho com a candidata única. "Hi ha una diferència entre la situació actual i el 2008, quan inicialment hi havia tres candidats i a pocs dies del congrés es va fer tot un treball de consens per unificar les candidatures". Va advertir també que el PPC aspira a convertir-se a en alternativa de govern i va remarcar que és l'únic partit que encara no ha estat a la Generalitat.

Pel que fa a qüestions ideològiques i polítiques, Millo va posar en relleu que els prinicipals temes seran la immigració i la seguretat "en la línia que sempre hem treballat nosaltres" i també en l'àmbit de la llengua i la defensa del bilingüisme. També posaran en relleu la necessitat de la reactivació econòmica.

Pel que fa a infraestructures, el PPC donarà prioritat a l'eix ferroviari mediterrani, que consideren fonamental. Els populars de Catalunya demanaran al Govern espanyol que augmenti la "dotació pressupostària dirigida a la construcció del corredor del mediterrani" i reclamarà garantir la connexió de les mercaderies amb els ports i plataformes logístiques.