La demarcació de Girona afronta els mesos d´estiu amb la incorporació de 174 professionals més, que reforcen principalment l´activitat als centres d´atenció primària dels municipis de la Costa Brava. Aquesta és una de les actuacions impulsades des del Departament de Salut, que se suma a l´ampliació dels horaris d´atenció d´alguns dels centres sanitaris i de la dotació de més ambulàncies en determinats punts estratègics.

En concret, es tracta de 64 metges, 63 infermeres i 46 auxiliars administratius, que ja es van incorporar el passat 1 de juliol i que estan repartits als Centres d´Atenció Primària de diferents poblacions costaneres situats a l´Alt Empordà, al Baix Empordà i a la Selva Marítima. Tots aquests reforços suposen un increment total del 14% respecte de l´any passat, quan es van contractar gairebé 150 persones amb aquesta finalitat.

Per altra banda, alguns centres d´atenció primària ja van començar a ampliar els seus horaris d´activitat coincidint amb la revetlla de Sant Joan i els mantenen així fins al proper 16 de setembre. En concret, són els CAP de Platja d´Aro, de Lloret de Mar i de Cadaqués, que estan en funcionament durant les 24 hores del dia, i el de Tossa que es troba obert des de les vuit del matí fins a la mitjanit.

Un altre dels reforços de cara a la temporada d´estiu és el transport sanitari urgent, que a la regió sanitària de Girona s´amplia, amb un total de deu ambulàncies del SEM des del 22 de juny fins al 21 de setembre, que estan dotades de dos tècnics en transport sanitari cada una. Així s´instal·len unitats de 12 hores a Palafrugell, Palamós, l´Escala, Blanes, Castelló d´Empúries i Calella; a més d´unitats de 24 hores a Lloret de Mar, l´Estartit, Platja d´Aro i Santa Susanna.