Botigues plenes, llargues cues per pagar i molts paraigües oberts. Les rebaixes d´estiu van començar ahir passades per aigua. Tot i la pluja, però, van ser molts els que van decidir aprofitar l´obertura dels comerços en dia festiu, per fer les primeres compres i beneficiar-se dels descomptes de fins el 70%, tant al nucli de Girona com als centres comercials.

Com cada any, el primer dia de rebaixes va omplir les botigues de famílies disposades a gastar-se uns quants diners amb roba, sabates o complements. A més, la crisi ha potenciat que molts compradors esperessin els descomptes per renovar l´armari. «Hi ha crisi, i s´han d´aprofitar les rebaixes perquè pots comprar més amb menys diners», afirmava un home a les portes d´un conegut centre comercial.

El nucli de la capital gironina es va convertir ja des de bon matí en un anar i venir de gent que entrava i sortia dels establiments amb les bosses ben plenes. I a dins les botigues, la clientela majoritàriament femenina buscava entre els diferents productes i talles alguna oferta interessant, mentre els seus acompanyants esperaven pacientment. Com en Jordi, de Girona, que esperava sota la pluja que la seva filla acabés d´emprovar-se una peça de roba. «Jo no tinc costum d´anar de rebaixes, però les dones de la meva familia sí», comentava.

Però no tothom estava al cas de l´inici de les rebaixes. Com cada diumenge, moltes famílies i parelles van sortir a passejar i van descobrir, amb sorpresa, que les botigues estaven obertes. Altres, però, ja feia dies que esperaven els descomptes i van sortir expressament a fer les primeres compres de l´estiu. «He aprofitat per sortir avui, perquè sabia que la majoria d´establiments estarien oberts i, treballant entre setmana, és d´agrair» explicava en David. «És molt millor que obrin ja el diumenge, així es pot aprofitar tot e ldia», afegia el jove gironí.

No només els gironins es van aventurar a sortir a comprar pels carrers de la ciutat. Tot i les quatre gotes constants que van caure durant el matí, molta gent d´altres municipis del voltant com ­Banyoles, Salt o Bescanó, van acostar-se a la capital pel major ventall d´establiments que s´hi agrupen. Com la Sandra, que va venir de Banyoles ben aviat amb unes amigues per arribar a primera hora a les botigues: «Volíem venir a les rebaixes i la pluja ens era igual. Hem gastat aproximadament cadascuna uns 30 euros, i no pensem gastar més, de moment», afirmava la banyolina. Alguns comerciants del centre també van destacar positivament el fet que el primer dia de rebaixes coincidís amb un diumenge i amb un dia plujós, perquè molts visitants van canviar la platja per la ciutat a l´últim moment. Un comerciant d´un botiga de bosses i accessoris de la Rambla comentava que havien notat un increment de vendes molt superior als dies anteriors a l´inici de les rebaixes i que esperaven molta més clientela en els pròxims dies. A més, remarcava que la pluja, en lloc d´un inconvenient era un gran avantatge per als comerciants per atraure la clientela que en un dia calorós opta per fer algunes altres activitats. Però no tots els comerciants van coincidir en l´increment de clients. És el cas d´una de les dependentes d´una botiga de roba també de la Rambla, que opinava el contrari: «és com un dia normal, no s´ha notat cap tipus de diferència».

Uns altres grans beneficiats d´aquest inici de rebaixes van ser els bars i restaurants de la zona. Molts visitants van aprofitar el matí per anar de botigues i, entre compra i compra, per fer un mos i refer forces per seguir passejant per la capital gironina. La pluja, però, finalment va fer acte de presència amb força al migdia, i els carrers que al matí havien estat plens de vianants, van quedar deserts en qüestió de minuts.