Trenta un dies separen de la presó a Amador Rubio Zoilo i Jerson Yair Sanabria. Inicialment estaven acusats d'un delicte d'assassinat en grau de temptativa i un altre de lesions pels quals s'enfrontaven a 18 anys de reclusió però ahir un pacte de conformitat entre les defenses i el ministeri fiscal va condemnar-los a un any i onze mesos de presó, que no hauran de complir per manca d'antecedents penals.

El reconeixement dels fets, el pagament de les indemnitzacions i les dil·lacions indegudes que suposa jutjar un cas de l'any 2006 han actuat com a atenuants en benefici dels processats.

La nit del dos d'abril de 2006, els acusats eren a la zona de la platja de Lloret de Mar quan es van trobar tres joves turistes portuguesos. S'hi van acosatar demantant-los tabac però immediatament els van empènyer i colpejar. Un jove va ?acostar-se als agressors a preguntar què els passava i, de forma sorpresiva, Amador Rubio Zoilo va treure's una navalla en actitud ?desafiant mentre Jerson Yair Sanabria li'n clavava una altra per l'esquena. En veure el jove ferit Rubio Zoilo també li va clavar la seva arma a la zona de la clavícula esquerra.

Mitja hora després, els processats es trobaven al carrer Francesc Campdera i en veure com reduïa la velocitat una motocicleta on viatjaven dos nois van decidir empènyer-la. Tot seguit la van emprendre a cops de puny amb un dels motoristes, a qui també van començar a clavar les navalles a l'esquena, al cap i als braços. El seu company, que volia auxiliar-lo, va rebre una amenaça per part dels agressors i, seguidament, també el van colpejar.

El cas s'havia de jutjar ahir a l'Audiència de Girona però com els processats van confessar els delictes i van reconèixer que havien actuat d'aquesta manera la vista va ser breu. La fiscal va modificar les seves conclusions inicials per disminuir les penes sol·licitades i les defenses van optar per adderir-s'hi.