La propietat de la parcel·la on fins fa poc més d'una setmana malvivien una quarantena de gossos ha començat les tasques per restituir fins a l'aspecte inicial el solar de la urbanització de la Joia del Montseny d'Arbúcies. I és que des de fa vuit anys una veïna hi havia anat portant els cans i instal·lat gàbies així com d'altres estris perquè hi visquessin els animals. Ara però després del comís que va realitzar l'Ajuntament fa vuit dies i a instàncies també del consistori, la propietat ahir va començar a fer les tasques de neteja.

En concret, des de les nou del matí una màquina excavadora va començar a treballar i va accedir a la parcel·la de la urbanització d'Arbúcies custodiada per agents de la policia municipal d'Arbúcies. La màquina va començar a treure tot el que trobava a l'interior d'aquesta àrea boscosa del municipi però va tenir problemes fins i tot per passar a causa de la multitud d'objectes que s'anava trobant mentre treballava.

Tot i això, els materials després de ser sostrets de la parcel·la van posar-se a un camió i es van anar traslladant per deixar així la parcel·la com havia estat ara fa vuit anys, que és quan va començar la problemàtica.

Cal recordar que l'Ajuntament d'Arbúcies va comissar la quarantena de gossos que malvivien a la urbanització de la Joia del Montseni els ha traslladat a un antic espai de criança de gossos de raça a peu de carretera que uneix Arbúcies amb Hostalric. Un fet però que ha provocat també les crítiques de la propietària dels cans, que considera que li han "robat" els seus animals i a més, ressalta que tots porten xip identificador. Carmen Casals també destaca que al seu parer no s'ha actuat correctament per part de l'Ajuntament i recorda que al llarg d'aquests anys ella ha volgut legalitzar una parcel·la del poble i convertir-lo en nucli zoològic per als seus cans però que mai se li ha dit que sí. Un fet que l'Ajuntament va negar i va recordar que la llicència és potestat d'Agricultura.