Una vintena d'actes per a la independència. Aquesta és la proposta de l'Assemblea Nacional Catalana al Gironès que ha organitzat per l'estiu una vintena d'actes que començaran aquest dijous i s'allargaran fins al proper 10 de setembre. L'activitat que tindrà lloc dijous d'aquesta setmana és una lectura dramatitzada de la declaració de la independència dels EUA a la Rambla de Girona, on entre altres persones intervindran l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i l'historiador Jaume Sobrequés. Durant l'estiu també es farà un pícnic-jazz al parc del Migdia, es pujaran alguns cims, se celebrarà un Mulla't per la Independència i també tindrà lloc una marxa de torxes a Salt el 10 de setembre. La sèrie d'actes es culminarà amb una marxa per a la independència que tindrà lloc el dia 11 de setembre a Barcelona, coincidint amb la diada nacional.

Dissabte ja van començar-se a escalfar els motors amb l'assistència de desenes de membres i de simpatitzants de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de poblacions gironines a l'acte d'inici de la marxa cap a la independència que es va fer a Lleida i va aplegar unes 4.000 persones. Sobre la vintena d'actes previstos al Gironès, el coordinador de Vilablareix per la Independència i membre del secretariat nacional de l'ANC, Jordi Pagès, va destacar ahir que l'objectiu és "acabar la marxa cap a la independència que ja va començar el 1714, l'endemà que Catalunya perdés les seves llibertats".

D'altra banda, la coordinadora del Gironès per la Independència, Carme Renedo, va explicar ahir que els actes previstos preveuen posar l'accent en les raons econòmiques, les socials i les polítiques, entre altres argumentacions. Renedo va subratllar que la independència és una "qüestió de voluntat". Segons Renedo, cal "deixar de ser víctimes" i convertir-se en "agents actius" del futur de Catalunya.

Activitats de tot tipus

El 21 de juliol se celebrarà a les piscines municipals el Mulla't per la Independència; el 21 i el 24 de juliol, es cosirà una gran estelada; el 24 de juliol se celebrarà un pícnic-jazz al Parc del Migdia; el 28 de juliol es farà una passejada nocturna per Sant Gregori; i el 15 i el 26 d'agost es faran els cims de Rocacorba i el Castell de Sant Miquel, entre d'altres activitats.