Els promotors del restaurant i el local de festes Rocamar anunciaven aquests dies per Tossa de Mar que obren les portes de la seva discoteca, quan fa tres anys que el consistori els va retirar les llicències d'activitats perquè així els ho instava un informe de Costes.

Ara però, una jutgessa del contenciós admimistratiu número 2 de Girona afirma que l'Ajuntament ha de procedir a l'aturada immediata de les activitats i en un termini d'un mes, a la restauració de la realitat física alterada per les obres que va fer la propietat al seu dia. L'ordre, l'ha de fer executar l'Ajuntament de Tossa, segons diu la sentència judicial i, si no ho fa, l'alcaldessa Gisela Saladich (TU) podria haver de pagar un multa mensual que pot anar dels 150 als 1.500 euros. Tot i això, la jutgessa dóna també un termini de 10 dies al consistori perquè enviï al·legacions sobre les sancions.

La jutgessa es basa a l'hora de fonamentar la resolució que l'Ajuntament no hauria procedit "a l'execució subsidiària de l'acord de la seva junta de govern local d'11 d'agost de l'any 2009", tot i que els veïns ho van sol·licitar el març d'aquest any. Haven passat aquest temps, segons la jutgessa, se li reclama a l'Ajuntament que faci aturar l'activitat.

Veïns satisfets però dubten

La resolució judicial però arriba enmig de la possible obertura avui de la discoteca del Rocamar, local amb vistes a la cala d'Es Codolar i que l'alcaldessa aquesta setmana ressaltava que si bé té la llicència per poder obrir el restaurant després que ho aprovessin per Junta de Govern; la que encara no tenen és la d'obertura per a la discoteca.

El Rocamar és un edifici envoltat de polèmica ja que poc temps després d'obrir va tenir oposició dels veïns de l'edifici del costat per les molèsties de soroll. A més, les obres d'ampliació de l'edifici on està es van fer sense els permisos corresponents i per això l'Ajuntament els va retirar les llicències.

I de fet, va ser la Generalitat que al seu dia des de Costes, va informar desfavorablement de la llicència per fer les obres d'adaptació de la planta baixa i llavors, l'Ajuntament, segons fonts municipals, va denegar la llicència d'obres i va anul·lar l'acord de 2008 que autoritzava les activitats, i en conseqüència va obligar-los a tancar.

Els veïns es mostren satisfets de la decisió judicial i esperen que els propietaris acatin la decisió i no obrin el local i el retornin al seu aspecte inicial.

El consistori acatarà l'auto

Pel que fa a les futures accions de l'Ajuntament de Tossa, fonts municipals, asseguren que acaten l'auto i que procediran a donar compliment a l'acord adoptat ?l'any 2009, tal com requereix la jutgessa. Però destaquen que la decisió judicial no és definitiva i al mateix temps, ressalten la jutgessa oblida que pel que fa a les activitats, aquestes estan tancades des de 2009 i, pel que fa a realitat física alterada, l'Ajuntament es va limitar a donar compliment a l'informe de Costes. També, afegeixen que és Costes, que va obrir un expedient sancionador en el seu dia, a qui correspondria executar la restauració de la realitat física alterada. I finalment, l'Ajuntament assegura que en aquest tema ha complert amb la legalitat.