El ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí votarà avui el plec de clàusules del nou contracte del servei de recollida i transport de residus a l'abocador, gestió de la deixalleria municipal, neteja viària i de platges i clavegueram, que ha de ser vigent a principis de l'any que ve. El plec estableix que el contracte sigui per 11 anys (amb dos més prorrogables) amb un preu de sortida de 27.585.072,44 euros, xifra a partir de la qual les empreses que presentin la seva oferta han de rebaixar, segons el regidor de Serveis Municipals, Genís Dalmau (LEST). Dalmau ha afegit que aquest import de sortida ja suposa un estalvi de quasi 200.000 euros respecte al contracte actual, import que hauria d'augmentar amb la rebaixa de les empreses ofertants. Fonts municipals han afegit que aquesta reducció es veurà reflectida a mitjà termini en una disminució de la taxa que paguen particulars i industrials.

Entre les diferències de l'anterior contracte, hi ha el fet que un únic adjudicatari gestionarà el servei de manera integral. Com a millores, segons han exposat les fonts municipals, hi ha reforçar la recollida selectiva amb més contenidors i la construcció d'una nova planta de transferència per agrupar les diferents fraccions. Es renovarà la maquinària obsoleta i ja amortitada i s'introduirà una tercera escombradora més petita pels centres, passejos i voreres amples.

En neteja viària, es mantindran els serveis d'escombraries al carrer (reforçant el servei en època de caiguda de la fulla) durant tot l'any i la neteja de platges (introduint la neteja de cales) temporal. També s'introdueix la prestació d'un nou servei, com és la neteja del clavegueram amb la compra d'un camió cuba adient per fer aquestes feines. Finalment, s'ajustarà la recollida d'escombraries domiciliària a tres períodes l'any.

"Servei de luxe"

El portaveu d'ERC, Josep Maria Rufí, no veu amb bons ulls aquest plec, atesa la dificultat econòmica de la crisi: "No pot ser que sigui un servei luxe perquè és insostenible i és una hipoteca que pesarà a les finances municipals". Rufí entén que, pels moments actuals, tocaria un contracte més curt i amb imports més reduïts, aprofitant maquinària ja existent (la nova obliga a fer llargs contractes per amortitzar-la. També creu que el servei s'hauria d'adjudicar a dos o tres empreses per reduir possibles riscos de vaga. Sobre l'estalvi que pot suposar aquest plec, el republicà ha precisat que hi falten les revisions d'IPC o el previsible increment de l'IVA que hi haurà.