Un veí de Sils denuncia que no ha pogut obtenir l'abonament familiar de la piscina municipal per la temporada d'estiu per als els seus dos fills, l'Arnau i en Joel, perquè no els té empadronats al poble. Benet Asensio relata que el motiu pel qual no els té empadronats a Sils és perquè ell està separat i que la seva exesposa els hi té al municipi on viuen normalment.

Tot i això, Asensio es sent discriminat per la normativa de l'Ajuntament de Sils que demana tenir empadronada la mainada al poble per beneficiar-se d'aquest abonament, que costa 140 euros. A més, el veí de Sils destaca que anar a l'Ajuntament a demanar l'abonament va resultar-li una situació "molt dura" perquè li donava la sensació que "per ser divorciat se li qüestionava la seva situació". I afegeix que ell no vol que l'Ajuntament de Sils reconsideri la situació per un tema econòmic sinó perquè beneficiï a d'altres famílies que es poden trobar -"i s'hi han trobat", diu- amb la mateixa situació, i que viuen aquesta "injustícia".

Finalment, Benet Asensio diu que ha hagut de comprar un abonament individual per a ell i dos més pels seus fills com a no empadronats. La qual cosa suposa uns 180 euros pels tres membres de la família. Però ha anat més enllà per fer visible la seva denúncia i per això ha portat la seva queixa al Síndic de Greuges per tal que faci canviar la normativa sobre la piscina a l'Ajuntament de Sils.

L'alcalde, Martí Nogué (IdS), per la seva banda, afirma que hi ha una normativa aprovada i que no és discriminàtoria sinó que només es demana que tots els membres de la família que vulguin accedir a l'abonament estiguin empadronats a Sils amb una antelació de sis mesos. I diu que el cas d'Asensio podria suposar "una discriminació positiva en poder tenir beneficis fiscals" en dos municipis, on estan censats i a Sils.