Els Mossos d'Esquadra han detingut tres lladres molt actius implicats en dos assalts violents que van cometre a la Vall de Bianya i a Olot, respectivament. El primer robatori va tenir lloc el passat 22 de juny al municipi de la Vall de Bianya, quan dos homes, que anaven tapats i un d'ells amb una perruca rossa, van accedir a un domicili on hi havia el propietari, de 80 anys, i un amic seu. Els lladres van agredir amb violència les dues víctimes i es van endur diners, joies i les claus del cotxe amb el qual haurien fugit. Els agents van poder recuperar el vehicle i identificar els autors dels fets. Es tracta de Luís B. F. de 23 anys i nacionalitat espanyola, que ha resultat ser el fillastre de la víctima, i Josue Enrique M. de 25 anys, nacionalitat hondurenya i amb domicili a Olot. Tots dos tenen antecedents.

Els agents han pogut determinar que els detinguts van vendre les joies sostretes en dues cases de compravenda de Girona i Figueres, respectivament. Arran de l'escorcoll en un dels domicilis del detinguts, els investigadors han localitzat diverses joies i alguna peça de roba que haurien utilitzat durant el robatori.

El segon robatori va tenir lloc el passat 29 de juny a Olot quan la víctima va ser assaltada per tres individus quan estava estacionant el seu vehicle al pàrquing de casa seva. Dos dels lladres, que anaven tapats amb passamuntanyes i guants, el van amenaçar amb dues pistoles i li van donar diversos cops mentre un altre feia tasques de vigilància per tal de no ser descoberts. De fet, aquest individu va ser qui va alertar-los que un veí els havia vist, de manera que van fugir del lloc del fets amb un vehicle sense poder endur-se ni diners ni objectes personals.

Els agents van detenir, un dia després, un dels autors dels fets. Es tracta d'Emilio F. L., de 54 anys, nacionalitat espanyola i amb domicili a Olot. També li consten antecedents policials.

La investigació continua oberta i no es descarten les detencions els propers dies dels altres dos autors implicats en els fets.