La jove olotina de 27 anys Tamara Maya Repiso va morir ahir al migdia a la riera de Riudaura, al terme municipal de la localitat del mateix nom. La hipòtesi policial és que quan la noia es banyava sola es va donar un cop, per causa del qual va perdre el coneixement i es va ofegar. Els fets van tenir lloc al gorg de la Surita. A 1/4 de 2 del migdia, el cos va ser vist per quatre nois. Els joves van observar que la noia surava per sobre de l´aigua. Davant de l´escena, van avisar el 112. Al cap de poc, van arribar 4 patrulles dels Mossos d´Esquadra i dues ambulàncies del Servei d´Emergències Mèdiques. Una estona després, els metges van donar la noia per morta. A partir d´aquí van tenir lloc els tràmits legals i el trasllat del cos per part de la funerària. A les 16 hores de la tarda ja no hi havia cap testimoni de la tragèdia.

La hipòtesi policial d´un accident està basada en el fet que una estona abans de veure com surava per sobre l´aigua, els joves van veure com Tamara Maya es banyava amb tota normalitat. A més, fonts dels Mossos d´Esquadra han explicat que el cos de la noia no presentava senyals que indiquessin cap tipus de violència.

El gorg on va morir la jove té poca profunditat i és molt petit. Segons va explicar l´alcaldessa de Riudaura, Eulàlia Massana, el punt amb més profunditat és d´1,60 metres. A més, es pot percebre visualment perquè és més fosc que la resta de l´aigua. La superfície del gorg és d´uns tres metres en el lloc més ample. Està voltada de vegetació, de pedres i d´un petit sorral que pot acollir de 2 a 4 banyistes.

Eulàlia Massana va explicar que es tracta d´un dels punts preferits dels banyistes del poble. El motiu és la poca profunditat en comparació amb d´altres gorgs de la zona i la poca distància amb el nucli urbà, uns 2 quilòmetres. L´alcaldessa va dir que agrada a la gent «perquè hi ha un punt en el qual l´aigua cobreix fins al coll»

Això no obstant, no es pot dir que el gorg de la Surita sigui un punt concorregut. La causa és que d´un gorg a un altre hi ha una distància considerable que s´ha de fer per camins de vora riu, de dret pel curs de l´aigua o en base a agafar un cotxe i desplaçar-se cap a algun dels nombrosos accessos a la riera. A més la vegetació aïlla visualment un punt d´un altre.

Per això, ahir a la tarda una parella de banyistes que hi havia al gorg de la Surita ignorava la tragèdia que havia tingut encara no unes hores abans.

Més amunt, hi havia altres banyistes, els quals no tenien ni constància de l´accident, ni de la presència de gent al gorg de la Surita.

Els banyistes van a la riera de Riudaura precisament per la privacitat i pel fet que l´aigua acaba de sorgir de la muntanya. Fins que no ha passat el nucli urbà no rep aigües residuals. Tots aquests avantatges contrasten amb la perillositat d´anar a banyar-se sol.

Protecció Civil alerta de la perillositat que representa banyar-se sol als rius per causa de les roques i de la profunditat enganyosa.