Quatre anys han passat des que es va clausurar l´aparcament d´Es Racó de la platja Gran de Tossa, no sense polèmica i sobretot amb fortes crítiques del sector econòmic de la població per la falta de places de l´estacionament al centre de la població. Ara, el Servei de Costes de la Generalitat ha donat el vistiplau a la reobertura d´aquest aparcament que havia estat obert als vehicles durant dècades però de forma «il·legal» ja que es troba a prop de la llera de la riera i en ple domini maritimoterrestre.

La decisió de tancar-lo, però, es va anar posposant al llarg dels anys per la manca de lloc per aparcar i finalment el govern de CiU liderat per Imma Colom el va tancar l´any 2008. Ara, però, l´equip de govern de Tossa de Mar format per TU i PSC i liderat per Gisela Saladich en canvi ara ha fet canviar de parer a Costes, afirma i s´ha reobert gràcies a la seva inclusió al Pla d´Usos però amb una sèrie de condicionants.

En concret, l´aparcament d´Es Racó estarà obert fins a mitjans de setembre i durant els matins funciona com a aparcament de càrrega i descàrrega per a les empreses que subministren productes als comerços i restaurants de la zona i a partir de les set de la tarda, l´aparcament és de zona blava fins a la una de la matinada. A més, durant tot el dia s´hi permet l´estacionament gratuït de motos per descongestionar el nucli del poble, cosa que ja es va permetre l´estiu passat de forma provisional.

L´alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich (TU), per la selva banda, explica que «la negociació amb Costes ha donat el seus ­fruits i l´aparcament està autoritzat en el Pla d´Usos». I ressalta que només l´hauran de «tancar els dies de previsió de pluja o quan hi hagi possibilitat de rierades».

A més Saladich afegeix que la reobertura d´aquest aparcament situat a la platja Gran «afavorirà el comerç i la restauració de la zona» i és que són aquests sectors que feien de «l´escassetat d´aparcament en el nucli de la població», una de les principals demandes.

Fins fa pocs dies, només s´hi podia fer la càrrega i descàrrega, i l´estacionament de motos de forma provisional i ara s´ha aconseguit que torni a ser aparcament de cotxes amb el vistiplau de Costes.

Cal recordar que l´aparcament d´Es Racó es va clausurar per part de l´antic govern de CiU perquè l´espai era «il·legal» però a més el Pla General del 2006 ja recomanava eliminar-lo, però la decisió es va anar posposant per la manca de lloc per aparcament que pateix el centre de Tossa. A partir d´ara però durant els mesos d´estiu i fins setembre es podran aparcar els vespres a la zona i així afavorir als comerços i sector de restauració del nucli i la Vila Vella.