L'exalcalde de Lloret de Mar i diputat de CiU, Xavier Crespo, va sortir ahir en públic a proclamar la seva innocència. Crespo dubta que pugui tornar a ser jutjat per una causa que ja va ser arxivada, però remarca que facilitarà tota la informació necessària al Tribunal de Comptes. El parlamentari nacionalista, que va estar acompanyat de Romà Codina, l'actual alcalde de Lloret de Mar i Judit Bach, delegada local de CDC, va assegurar que "no hi ha res a amagar" en les revelacions que s'han produït sobre la societat Centres Mèdics Selva Maresme, de la qual havia estat director. També va advertir que seguirà defensant el model de gestió sanitària a la Selva Marítima i el Maresme perquè el considera un exemple per altres zones turístiques.

Després que la Fiscalia del Tribunal de Comptes hagi anunciat que ha iniciat actuacions per investigar les suposades irregularitats comeses en transaccions econòmiques a la societat Centres Mèdics Selva Maresme, Crespo va anunciar ahir que la seva advocada ha demanat informació, que ofereix tota la col·laboració i aportarà tota la documentació que li demanin per a la investigació. Crespo, que ja va avançar que no pensa dimitir, assegura que és víctima d'una persecució perquè aquests fets ja estan "jutjats, sentenciats i arxivats fa temps".

Xavier Crespo va presentar ahir el butlletí Parlem-ne, per tranquil·litzar els veïns de Lloret de Mar i també la seva família i fins i tot el partit. Al fulletó s'inclouen fragments de la sentència ferma de l'11 de febrer del 2010, que va acabar per absoldre'l i també de l'informe elaborat per l'interventor de Control Financer del Departament d'Economia i Finances de la Generalitat. Crespo va remarcar que el projecte d'informe que s'ha penjat a Internet i que ha arribat als mitjans de comunicació, no és el que va rebre ell. "Vaig rebre un informe de 7 pàgines i la Corporació l'informe de 70 pàgines que ha sortit publicat", va lamentar. I va advertir que a més se li va explicar que no era un document públic i que no tindria validesa si no s'aprova en el ple de la Sindicatura.

La Fiscalia del Tribunal de Comptes ha decidit iniciar actuacions per investigar els fets que es relaten en aquest projecte d'informe de fiscalització realitzat per la Sindicatura de Comptes de Catalunya. El síndic Agustí Colom va elaborar un informe sobre la societat Centres Mèdics Selva Maresme S. L., de la qual Crespo va ser director durant una època, però no va ser aprovat pel ple de la Sindicatura ni remès al Parlament i per tant no té consideració "d'informe de fiscalització".

Per Crespo, el fet que no sigui un informe vàlid que demostra que no hi havia base jurídica i va insitir que l'informe no estava prou ben elaborat, com havien apuntat alguns altres polítics. Crespo va assegurar que "no entén" per què tot l'afer torna a sortir a la llum tants anys després i va lamentar que la sentència absolutòria no hagi tingut gaire repercussió mediàtica.

Segons Crespo, quan es va instruir aquell cas ja van investigar les presumptes irregularitats comptables i es van desestimar. El diputat va remarcar que el que està sentenciat en ferm abasta quatre punts: els contractes amb la societat mercantil, el cobrament per part d'ell i la seva dona d'imports mensuals, la venda de consultoris i la incompatibilitat amb la dedicació exclusiva a l'ajuntament.

Xavier Crespo ha assegurat que tots els diners que tant ell com la seva dona van cobrar de Centres Mèdics Selva Maresme estan justificats per contracte i que no hi ha cap apropiació.

També va advertir que en el Tribunal de Comptes hi ha tota la informació que ha facilitat des d'intervenció de la Generalitat fins a la mateixa Corporació de la Selva i el Maresme, que va acabar assumint la gestió de la societat Centres Mèdics Selva Maresme.

L'única falta

"L'únic que vaig fer malament va ser el de la incompatibilitat del càrrec d'alcalde amb el de metge perquè vaig estar mal aconsellat, però aquest tema també ha quedat sense efectes", va afirmar el convergent. Va recordar que entre 1995 i el 2005, l'Ajuntament de Lloret no va registrar cap cas de compatibilitat.

En la sentència, el Tribunal de Comptes afirma que el fet de no haver demanat la compatibilitat no comporta cap perjudici econòmic a l'erari municipal i menys si es té en compte que aquesta compatibilitat va ser atorgada pel Ple Municipal posteriorment.

En aquest sentit, el dictamen del Tribunal de Comptes afegia que si el convergent tornés les retribucions percebudes podria incórrer en un enriquiment injust del consistori, "ja que l'atenció preferencial a l'Alcaldia no s'ha posat en dubte i els serveis prestats a aquesta van ser certs".