Un conductor amb nacionalitat alemanya, Daniel Lothar S., de 45 anys d'edat i veí de Langenberg (regió situada al nord de Westfàlia), va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte de falsificació d'un document públic, després d'haver manipulat la matrícula del cotxe, segons van informar ahir els Mossos d'Esquadra.

Els agents van advertir el passat 6 de juliol de la presència d'un vehicle que ocupava l'autopista AP-7 en sentit sud, en el terme municipal de Girona i que anava circulant a una gran velocitat pel carril esquerre.

La matrícula presentava, a més, dues tonalitats sobre el fons blanc, de manera que els agents de Mossos d'Esquadra van interceptar el cotxe i van poder comprovar, d'aquesta forma, que havia estat manipulada amb dos adhesius que tapaven parcialment la numeració i deixaven a la vista una sola combinació vàlida, però que pertanyia a un altre vehicle.

Després d'aquestes comprovacions, el conductor alemany, que mancava d'antecedents, va ser detingut i va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que va decretar la seva llibertat.