La puja de les quotes de l'escola bressol municipal de Sant Gregori i la retallada de la seva plantilla, que el ple va aprovar dilluns, ha portat l'associació de mares i pares d'alumnes de la llar a acusar l'Ajuntament d'improvisació i de manca de diàleg.

L'AMPA també retreu al consistori que "no ha lluitat amb la intensitat necessària" per evitar unes mesures "que ofeguen el servei públic" i li ofereix el seu suport "per anar a reclamar on faci falta"; alhora que adverteix el govern municipal que, si opten per continuar retallant, "ens trobaran al davant exercint tota la pressió de la que siguem capaços". De moment, celebraran una nova assemblea per decidir si organitzaran accions de protesta properament.

L'associació de mares i pares d'alumnes de la llar Els Escarlets lamenta que l'Ajuntament de Sant Gregori -governat per CiU- no hagi consultat el tema ni amb ella ni amb el Consell Escolar i ha denunciat que, a partir del curs vinent, la guarderia tindrà tres educadores menys i perdrà els especialistes de psicomotricitat i música.

L'AMPA afegeix al llistat de greuges una reducció de l'horari i l'augment de la quota mensual, que per al gruix de famílies serà de 6 euros; els serveis d'acollida es cobraran a part per primera vegada, 12 euros l'hora i 6 la mitja -aquest servei una hora abans d'obrir la llar i mitja després de tancar-la.

L'entitat afirma que, amb les seves decisions, l'Ajuntament està "castigant les famílies treballadores del poble traspassant-los directament la disminució de les subvencions". A més, en consideració de l'AMPA, l'equip de govern de CiU ha incomplert el seu programa electoral "on afirmaven que l'educació, i concretament la llar d'infants, serien un dels pilars del seu projecte polític"; en vistes de l'acord aprovat en el darrer ple municipal, l'associació denuncia que "es fa evident que per a l'Ajuntament l'educació pública no és una prioritat".