La cobla La Principal de Banyoles que havia d'actuar dissabte a les deu del vespre a plaça Catalunya de Roses va suspendre l'audició programada perquè a punt de començar se'ls va advertir que havien de treure els cotxes aparcats a la vorera de la plaça on està restringit. La cobla que hi havia estacionat altres anys ha informat que se'ls va advertir quan estaven començant i tres quarts d'hora després encara hi havia gent buscant estacionament. L'Ajuntament té previst reclamar responsabilitats per haver incomplert el contracte. Un centenar de persones esperaven que comencés l'audició.

Els vehicles de diversos músics ja estaven estacionats sobre la vorera de la plaça Catalunya, al centre de la qual hi havia una tarima per actuar a les deu del vespre. Segons han informat fonts municipal, quan faltava una estona per les deu del vespre agents de la policia local en veure els cotxes van demanar als músics que els retiressin de la plaça. Aquests s'haurien negat a buscar estacionament i al·legant que no podien aparcar van decidir marxar. El consistori apunta que hi havia places lliures a escassos metres a l'aparcament de davant de mar.

Des de la cobla la versió és diferent. El responsable, Joan Rocarols, ha explicat que "a les deu ens estàvem a dalt del cadafal a punt de començar la sardana quan es van personar dos municipals i van començar a multar els cotxes". Van baixar, van preguntar i els van dir que havien de retirar-los. Eren quatre o cinc cotxes de l'onzena de músics que formen la cobla. Segons Rocarols, a tres quarts d'onze, ell encara no havia trobat un aparcament. "Desesperat, nerviós, vaig parar a la plaça i vaig demanar què feiem", diu Rocarols. Atesa la situació en què més d'un dels músics encara no havien pogut aparcar i que eren gairebé les 11 de la nit, van decidir marxar. Rocarols lamenta que no se'ls avisés abans perquè en els darrers anys havien estacionat allà sense problema i perquè quan van arribar altres cotxes d'activitats anteriors també estaven estacionats a la plaça. "Ningú ens va dir res, jo a dos quarts de nou ja el tenia allà, si ho sabem venim dues hores abans i fem el que convingui", explica.

El govern de Roses s'ha mostrat molt molest per la situació perquè considera que només està justificat estacionar en el cas del músic que per dimensions de l'instrument necessita descarregar-lo a prop, però no la resta. Tampoc consideren que el fet que s'hagi permès en els darrers anys és motiu per continuar permetent estacionar incorrectament.

Un centenar d'assistents

Un centenar de persones es trobaven en aquell moment a la plaça a l'espera que comencés l'audició de sardanes programada dins les activitats d'estiu. Per això l'Ajuntament ha decidit que demanarà responsabilitats pel que considera un incompliment del contracte. Des de la cobla remarquen que ells també han tingut unes despeses per després haver de suspendre l'acte. Les audicions de sardanes estan previstes per tot l'estiu. La suspesa es reprogramarà per una altra jornada.

L'Ajuntament de Roses entén que és impensable en qualsevol altra població com Girona o Figueres permetre que els vehicles dels músics estacionin a la Rambla. Justament, a Figueres, els músics d'una altra cobla van decidir aturar una actuació al Teatre El Jardí perquè la Guàrdia Urbana es disposava a retirar-los els vehicles que estaven estacionats a la plaça Josep Pla davant del teatre on està restringit. En aquella ocasió van demanar al públic què preferien, si suspendre l'audició, o bé esperar que els músics retiressin els vehicles per estacionar-los. El públic va optar per la segona opció i en aquell cas van poder estacionar en un quart d'hora.