Els usuaris del Banc d'Aliments a les comarques de Girona han arribat a 41.788 persones, augmentat un 30% respecte a l'estiu passat. En canvi, els productes que rep tan sols s'han incrementat un 10%. Aquesta desproporció i la persistència de la crisi ha portat l'entitat benèfica a organitzar els dies 20 i 21 de juliol un recapte extraordinari d'aliments a la Costa Brava, buscant la solidaritat dels turistes.

La coordinadora del recapte, Glòria Alzamora, va concretar que la iniciativa es durà a terme en supermercats de Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Empuriabrava, Palafrugell, Calonge, Platja d'Aro, Roses i Torroella de Montgrí. La Fundació Banc dels Aliments de Girona organitza aquest recapte d'estiu conjuntament amb les cadenes Caprabo, Carrefour i Super Montserrat. Aquest últim, d'Empuriabrava, va donar l'empenta final per tirar endavant la campanya -segons va explicar Alzamora-, ja que es va posar en contacte amb el Banc d'Aliments per suggerir que aquesta època de l'any podia ser bona per "atraure la massa estrangera".

El Gran Recapte del Banc dels Aliments a Girona sempre es realitza a finals de novembre, dintre d'una campanya europea. Glòria Alzamora va remarcar que ara "la necessitat és tan gran que es va decidir provar" si funcionava a l'estiu i, si és així, ampliar l'experiència pilot l'any vinent. La coordinadora de l'activitat va mostrar l'esperança que els turistes que visiten la Costa Brava contribueixen en la recollida de diners, ja que el Banc d'Aliments és una marca coneguda arreu d'Europa. Pensant en aquest col·lectiu, els cartells del recapte que es durà a terme la setmana vinent s'han editat en català, castellà, anglès, alemany i francès.

L'objectiu és recaptar cinc tipus d'aliments bàsics: llegum, arròs, sucre, conserves de peix i llet, que els compradors dels supermercats col·laboradors podran posar en una bossa que se'ls entregarà quan hi entrin. Els productes recollits es repartiran entre entitats que treballen a la zona.

El president de la Fundació Banc dels Aliments de Girona, Frederic Gómez, va presentar el recapte dels propers dies 20 i 21 durant la signatura d'un conveni per gestionar el centre de distribució d'aliments de Girona.