La Generalitat ha iniciat una campanya pe sensibilitzar els banyistes del litoral català sobre el significat de les banderes de platja, ja que sovint s'incompleixen i així aposta per promoure la seguretat a les platges. La campanya es va presentar ahir a Blanes com a municipi turístic de referència al litoral gironí i també a Barcelona; en total està previst repartir 10.000 pòsters arreu del litoral català.

La campanya iniciada per la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) es va materialitzar ahir amb una imatge: la Cap del Servei de Gestió d'Emergències de la DGPC, Montse Font, i el cap de Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes, Josep Lluís Pouy lliurant el material de campanya al president de l'Associació d'Hostaleria de Blanes, Enric Portas. I és que la DGPC reparteix aquests dies 10.000 pòsters i cartells que, sota els eslògans de A la platja les aparences enganyen i A la platja, posa-hi tots els sentits, per cridar l'atenció dels usuaris de les platges catalanes sobre dos aspectes fonamentals per millorar la seguretat al litoral: el significat del color de les banderes (verd: bany lliure; groc: precaució; vermell: bany prohibit) i recordar el Telèfon 112 com a telèfon únic d'emergències, gratuït i al qual es pot trucar des de telèfons mòbils allà on hi hagi cobertura, encara que no sigui de l'operadora que hom té contractada.

Aquests dos aspectes a incidir (banderes i TF 112) són bàsics ja que, segons van relatar els responsable de la DGPC, hi ha molts usuaris de les platges catalanes que desconeixen el codi semafòric de les banderes perquè no són usuaris habituals de les platges o perquè provenen de països on no s'utilitza aquest sistema.

Edició de pòsters i fullets

Els 10.000 pòsters s'estan distribuint aquests dies en 70 municipis costaners de 12 comarques: a ajuntaments, consells comarcals, oficines d'informació turística, associacions hoteleres i de càmpings per a la seva difusió entre els associats i directament en establiments hotelers i a llocs de socors de Creu Roja i Associació Catalana d'Empreses de Vigilància Aquàtica. També es distribuirà als accessos a platges i en casals d'estiu, entre d'altres

També s'editarà un fullet tipus flyer amb les imatges i missatges de la campanya, incidint en el significat de les banderes i els diferents estats de la mar que representen i l'ús del telèfon 112.