El jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona va celebrar ahir durant unes dues hores i mitja la vista pel recurs interposat pel grup municipal de Tots per Sant Feliu contra el pagament del sou al vicealcalde de Sant Feliu de Guíxols, Pere Albó (PSC) del juliol al novembre de l'any passat. En aquesta vista, el lletrat que representa l'Ajuntament, Jordi Batllori, va reconèixer que en el redactat del decret dels sous "es van oblidar posar tinença d'alcaldia" al costat del de vicealcalde. La jutgessa, al final de la vista, va interrogar el representant de l'Ajuntament si hi ha un acord que reconeix que es paga també a la figura del primer tinent d'alcalde, a la qual el lletrat va haver de manifestar que no existia l'any passat (el mes passat, es va aprovar una modificació amb efectes retroactius per intentar resoldre-ho). La vista va comptar amb la presència del regidor de TSF, Josep Saballs.

El recurs de Tots per Sant Feliu, representat pel lletrat Josep López de Lerma, es basa en el fet que la retribució de Pere Albó es va lligar a la figura de vicealcalde, càrrec que no va ser plenament vigent fins l'octubre de l'any passat. Així, des del juny fins a l'octubre, el socialista ostentava el càrrec de primer tinent d'alcalde, a pesar de la qual cosa va cobrar el sou atribuït al vicealcalde. En aquest sentit, TSF considera que Pere Albó no podria haver cobrat aquest sou entre els mesos de juliol a octubre perquè el càrrec de vicealcalde no existia.

López de Lerma va defensar que els pagaments efectuats a Pere Albó corresponents a la seva retribució són nuls de ple dret perquè, en primer lloc, no s'ha publicat encara al Butlletí Oficial de la Província la modificació del pressupost pel que fa a la retribució del vicealcalde (per aquesta mateixa raó, va apuntar que també haurien de ser nuls els pagaments a l'alcalde, Joan Alfons Albó, si bé no són l'objecte del recurs).

En segon lloc, va apuntar que el socialista no podia cobrar les retribucions perquè el càrrec de vicealcalde no existia fins que es va incorporar definitivament al Reglament Orgànic Municipal, ja al mes d'octubre. I va afirmar que "la retribució és al càrrec de vicealcalde, no a la persona". Així, va afegir que era "un òrgan inexistent, les funcions eren inexistents perquè és quan es crea l'òrgan que se li atribueixen les funcions".

Per la seva banda, el lletrat de l'Ajuntament va defensar que la no publicació de la modificació de les bases pressupostàries dels sous no resta eficàcia a l'acord. També va sostenir que la retribució és "per dedicació efectiva", és a dir, es remunera pel temps de dedicació i com a primer tinent d'alcalde tenia les mateixes atribucions que com a vicealcalde: "Totes les tasques ja les tenia assignades coma primer tinent d'alcalde". "Amb independència de la creació de la figura de vicealcalde, les atribucions ja existien i Albó les exercia", va afegir. En tot cas, va reconèixer que el lligam del sou al càrrec de vicealcalde havia de tenir l'afegit de primer tinent d'alcalde. Però també es va preguntar si "aquesta qüestió formal ha de representar la nul·litat quan ja fa les funcions" de vicealcalde. L'Ajuntament demana la desestimació de la demanda.