Lluís Torrent, veí de Foixà, va assabentar-se el juliol de 2004 que l'Ajuntament del seu municipi li havia ocupat sense permís part d'un camp en les obres d'ampliació del camí Ral de Foixà a Verges. El novembre d'aquell any, l'Ajuntament va reconèixer la irregularitat de l'ocupació i es va comprometre a "retornar la possessió de la porció de finca afectada a l'anterior posseïdor i restaurar la porció de finca afectada a la seva situació inicial". No obstant això, no ha estat fins aquest juny, vuit anys després i amb un procés judicial pel mig, que l'Ajuntament ha corregit l'ocupació il·legal abonant a Torrent una indemnització de 14.000 euros (que també inclou la compra per part de l'Ajuntament d'aquesta porció). En tot cas, el veí alerta que la problemàtica amb l'Ajuntament no s'ha acabat ja que aquest mateix projecte del camí Ral ha provocat que la parcel·la afectada s'inundi ja que l'obra impedeix que el camp desguassi correctament. En aquest punt, Torrent no descarta tornar a portar l'Ajuntament al jutjat.

L'acord definitiu i pel qual el veí afectat ha percebut la indemnització es va signar el mes anterior. L'ocupació va ser en una franja de 316 metres quadrats que dóna a la carretera. Torrent ha explicat que ell no hauria tingut cap problema a cedir el terreny per l'ampliació del camí si s'agafava pels dos costats, però resulta que l'Ajuntament només va ocupar el seu. "Van entrar set metres dins de la meva finca", recorda. Aquest conveni també marca que l'Ajuntament ha d'arreglar els problemes d'inundabilitat que aquesta obra del 2004 li va generar en el camp. Finalment, Torrent es compromet a aturar el procés judicial que estava en tràmit. Queda per veure, però, si el projecte que ha d'arreglar la inundabilitat és efectiu ja que no convenç a Torrent.

Tot el procés va començar vuit anys enrere amb l'ocupació sense autorització ni expropació de 316 metres quadrats. Malgrat que l'Ajuntament va admetre el novembre d'aquell 2004 que l'actuació havia estat incorrecte, no va complir amb l'acord aprovat pel ple del 3 de novembre de "restaurar la porció de finca afectada a la seva situació inicial" en estimar la reclamació que Torrent havia fet, prèvia a la via judicial.

Així, el veí de Foixà va portar l'Ajuntament al jutjat per inactivitat en l'execució del citat acord. En primera instància el va guanyar, però l'Ajuntament va recórrer i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya li va acceptar el recurs d'apel·lació per extemporalitat en presentar el recurs contenciós. No obstant això, el TSJC informava que Torrent podia interposar un nou recurs contenciós seguint dos articles de la Llei de la Jurisdicció Contenciosa-Administrativa. I així ho va fer.

En tot cas, l'assumpte s'ha arreglat de manera extraprocessal amb el pagament dels 14.000 euros.