La zona del passeig Ferran Agulló de Fenals de Lloret de Mar compta amb un centenar de places d'aparcament que des de principis de mes s'han convertit en àrea de pagament ja que s'hi ha implementat la zona blava. Una zona d'aparcament que se suma a d'altres que l'Ajuntament vol convertir en zona blava al municipi.

Però pel que fa a aquest cas, el regidor de Mobilitat de Lloret de Mar Ignasi Riera (CiU) destaca que s'ha fet aquest canvi per tal d'afavorir la rotació dels vehicles en aquesta àrea, que es troba a primera línia de mar. La implentació de la tarifa de zona blava només es farà durant els mesos d'estiu que és quan aquesta àrea serà de pagament, segons va relatar el regidor a Nova Ràdio Lloret.

La decisió d'implementar la zona blava a l'àrea de la platja de Fenals es va prendre per Junta de Govern fa uns mesos i de fet, és la primera zona de pagament que hi haurà en aquest barri de Lloret. Però tot i això compta amb un horari de pagament serà diferent al d'altres zones blaves de Lloret essent de menys hores: comença a les deu del matí i s'allarga fins a les sis de la tarda de dilluns a ?diumenge. En canvi, per exemple al passeig marítim del centre de Lloret durant l'estiu la zona d'aparcament de pagamentés de vuit del matí fins a les dotze de la nit de dilluns a diumenge.

Malgrat la diferència d'horari el que sí que s'estableix és el mateix preu que les altres zones del municipi. Aquesta obra estava pressupostada, segons Junta de Govern, en uns 7.000 euros i es va realitzar a finals del mes de juny.

Futures places de pagament

Cal dir però que aquest no és l'únic espai de Lloret on s'aplica el sistema de zona blava sinó que es preveu crear dues àrees més al centre. En concret, segons va avançar a l'emissora local el regidor de Mobilitat Ignasi Riera es preveu crear-ne una al teatre municipal i una altra, al final del passeig marítim a la zona de Sa Caleta, però que compta amb oposició veïnal.

I de fet, quan es va retornar fa pocs dies el doble sentit al passeig marítim de Lloret la no creació d'unes places de zona blava és una de les queixes que va etzibar l'oposició contra l'equip de govern de Romà Codina (CiU - ERC) perquè estava dibuixada en el projecte, de moment però es va decidir posposar fins a discutir-ho en Junta de Portaveus, va recordar Riera.

Pel que fa a la futura zona d'aparcament al teatre municipal naixeria amb l'objectiu de la rotació de vehicles també. I és que es troba en una àrea on hi ha trànsit de vehicles sobretot quan hi ha escola i també, està propera a la zona comercial.