Aquest any se celebra el mil·lenari de la troballa de la imatge de la Mare de Déu del Vilar de Blanes i la tradició situa aquesta efemèride a les vuit del matí del dia 5 d'agost. Per aquest motiu que des de l'Obreria del Santuari del Vilar han organitzat el trasllat a peu i en relleus de la imatge fins a Blanes, on arribarà aquell dia i hora.

En concret, es preveu que al passeig de mar, davant del carrer Ample, la celebració d'un ofici religiós i a més, un homenatge de la gent del mar i de les entitats i col·lectius que s'hi sumin. Per més simbolisme i per celebrar l'efemèride, un llagut arribarà a la platja de Blanes que portarà un ram de flors en representació de la gent de la mar: pescadors, afeccionats a la vela, al rem, entre d'altres.

I per això, des de l'Obreria a més han convidat especialment la gent del mar a participar sortint amb les seves embarcacions a la badia de Blanes. A més, durant la diada també hi serà present l'exvot mariner del Rem de 34 que es conserva al Vilar, que serà portat pels pescadors que designi la Confraria. Tanmateix, la tarda del 23 de juliol, el rem ja haurà arribat a Blanes per participar a la Festa del Mil·lenari, una recreació històrica per explicar com es vivia un dia d'aplec al Vilar temps enrere.