El Partit Popular de Girona calcula en prop de 6.000 habitatges els que quedaran protegits amb el canvi de la llei de costes, que va aprovar divendres el Consell de Ministres. La diputada al Congrés dels Diputats i portaveu del Partit Popular de l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, va remarcar que continuen treballant amb l'esborrany, però va assegurar que si s'apliqués avui mateix "salvaríem totes les situacions que tant ens preocupaven a Girona", concretament als municipis de Roses, Lloret de Mar, Platja d'Aro, Castelló d'Empúries i Blanes. En principi es preveu que se "salvin" 800 habitatges del front marítim de Platja d'Aro, uns 1.800 dels canals de Santa Margarida a Roses, i prop de 4.000 propietats més de la marina d'Empuriabrava, però podrien ser més, al final de procés de tramitació de la Llei.

Veray va explicar ahir com afectaran a les comarques gironines les modificacions que inclou l'avantprojecte. Veray va voler subratllar que "el PPC de Girona ha complert els compromisos en relació a la nova llei de costes" i va anunciar que "a partir d'ara ens reunirem altre cop amb les associacions i propietaris afectats per comentar amb ells aquest avantprojecte i recollir tots els seus dubtes per tal de poder-los donar resposta".

Veray no es va estalviar les crítiques a l'anterior govern socialista i va remarcar que "endreça el desordre ocasionat pel PSOE, dóna seguretat jurídica a tots els afectats i demostra que la conjunció entre protegir el litoral i el desenvolupament econòmic és possible". En aquest sentit, la diputada ha posat com a exemple d'aquesta seguretat jurídica "que queda regulat tant la possibilitat de vendre com d'heretar".

Veray, després de reunir-se amb els regidors del PPC de Roses, Castelló d'Empúries, Platja d'Aro, Blanes i Lloret de Mar, va detallar les situacions concretes del litoral gironí i va explicar que "Empuriabrava i el Port d'Aro no es veuran afectats pel domini públic marítim terrestre perquè se'ls donarà l'exclusió directa". També va detallar que "els problemes de Santa Margarida de Roses queden resolts perquè es poden acollir a una nova disposició addicional desena que regula les urbanitzacions maritimoterrestres" amb uns requisits a complir com, per exemple, tenir un pla urbanístic que s'ajusti a les prescripcions i normes d'aquesta llei.

Pel que fa a Blanes, la diputada va concretar que "la situació que afecta els càmpings de Blanes queda resolta perquè aquesta nova llei estableix modificacions en les normes de l'atermenament administratiu". En aquest sentit, va afegir que "en relació amb la servitud que fins ara se situava als 100 metres pels nuclis urbans o espais que poguessin tenir aquesta consideració, queda modificada i passa a ser de 20 metres i, per tant, l'afectació sobre els càmpings és mínima".

Veray també va explicar que amb la nova proposta es preveu que es pugui tirar endavant el projecte d'aparcament soterrani que es volia fer al front marítim de Lloret de Mar. Veray va concretar que ara l'Estat està treballant per conèixer si el terreny és estable i després s'haurà de conèixer quin és el cànon a pagar a la caixa de l'Estat per ocupar el domini maritimoterrestre.