La Federació d'associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya (Fapac) denunciarà demà, juntament amb una nova plataforma en defensa de l'escola bressol, que al setembre es tancaran almenys una vintena de línies educatives en llars d'infants municipals com a conseqüència de la reducció de l'aportació de la Generalitat. El president de la Fapac, Àlex Castillo, va explicar que entre aquestes escoles bressol n'hi ha de gironines, que va situar, per exemple, a Blanes.

La Fapac va celebrar divendres la seva última junta general del curs 2011-2012, en la qual Àlex Castillo va explicar que es va repassar "el degoteig" de retallades anunciades pels governs i es van discutir les realitats que es trobaran a partir del setembre als centres educatius, com els 10 dies de baixes docents sense cobrir o l'increment de ràtios a les aules.

Pel que fa a les llars d'infants, el mateix Castillo va lamentar que "tot el que falta de l'administració l'hauran de posar famílies o ajuntaments", advertint que "farà mal perquè molta gent no podrà assumir aquest cost" i que "al setembre ens trobarem amb un panorama una mica terrorífic".

Tot i haver-se acabat el curs, la Fapac manté la seva activitat reunint-se amb els integrants del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) i altres col·lectius, com l'esmentat de les escoles bressol.

Àlex Castillo va desmarcar la Fapac de les protestes que alguns sindicats representants dels docents ja han convocat per al primer dia de classe del curs 2012-2013, tot i tenir clar que "serà un curs calent, potser més difícil que aquest curs que ja ho ha estat" i que estan oberts a sumar-se "a les mobilitzacions que facin falta".

Ara bé, Castillo va matisar que la seva organització aposta per "treballar coordinadament i amb seny". "Allà on hi hagi agressions dures, respostes contundents; però hem de ser una mica sensats a l'hora de treballar les coses, no ens va l'activisme perquè sí", va concloure el màxim representant de la Fapac.