El campionat del món de vela de la Classe Europa, que se celebra a partir de demà a l'Escala (Alt Empordà), suposarà un impacte econòmic a nivell local d'un milió d'euros, segons el Club Nàutic que s'encarrega de l'organització. Entre personal, entrenadors i esportistes, acompanyants i familiars, durant dotze dies més de 500 persones hauran passat pel municipi, convertint-se en el centre de les seves activitats esportives i turístiques. El campionat començarà aquest dijous i s'allargarà fins dimarts que ve i comptarà amb esportistes procedents d'altres punts d'Europa -Suècia, Dinamarca, Noruega, França, Alemanya, Finlàndia- i d'altres països com ara Argentina.

Aquest vespre es farà la inauguració oficial del campionat. Segons els càlculs de l'organització, aquest esdeveniment esportiu suposarà un impacte directe de mig milió d'euros, una xifra que ascendeix al milió si es tenen en compte les despeses indirectes per part de regatistes i acompanyants a nivell turístic i restauració.

"Que a l'Escala s'organitzi una competició de primer nivell és un motiu d'orgull, que a més sintonitza amb la voluntat municipal de buscar l'excel·lència i tenir una oferta el màxim de diversificada, amb molts camps com són l'esport, la cultura o la gastronomia", ha remarcat l'alcalde de la població, Estanislau Puig, en la presentació del campionat. També ha destacat la projecció que un esdeveniment d'aquest tipus representa.

A nivell esportiu, el president del Club Nàutic, Narcís Carreras, ha remarcat que tres regatistes locals (Gerard Marín, Miquel Salazar i Elena Manera) s'han classificat per al campionat del món, "cosa que és un motiu d'orgull, ja que temps enrere hagués estat impensable". En aquest sentit, ha recordat que el club continua fent un important esforç per difondre la vela a nivell local, amb accions com l'institut de la vela, entre d'altres.

Un club molt actiu

En el darrer any, i tenint en compte la temporada turística compresa entre els mesos de maig i octubre, un total aproximat de 2.300 persones han participat en alguna de les activitats de l'Àrea esportiva del Club i la seva escola de vela. Durant aquest període, més de 2.000 esportistes han participat en esdeveniments esportius de vela, pesca esportiva i motonàutica organitzats pel Club i més de 850 embarcacions en trànsit han visitat l'Escala en el seu trajecte cap el Mediterrani sud, el que suposa 5.500 pernoctacions al Port a raó de 6,5 pernoctacions per embarcació de mitjana.

El 12 de juliol passat, uns 120 regatistes ja van passar per l'Escala per participar en les regates de l'Open Week per disputar-se les últimes places del mundial. Ahir, es va celebrar el campionat del món per països i Suïssa va endur-se la primera posició.