Els sindicats educatius majoritaris de l'ensenyament públic han decidit presentar un recurs contenciós administratiu contra els acords de govern que trenca els acords sindicals i formalitza les últimes retallades que afecten el professorat.

La Federació d'Ensenyament de CCOO de Catalunya va donar a conèixer ahir aquesta decisió, que afectarà els acords aprovats pel govern el 26 de juny i el 27 de març, mitjançant els quals el Govern de la Generalitat va adoptar mesures excepcionals que afecten el personal docent no universitari que depèn d'aquesta administració; aquestes mesures tenen validesa des d'aquest any i fins al proper 2015.

Els drets dels treballadors

La interposició del recurs "formalitza el rebuig absolut de CCOO a les mesures imposades per aquest acord de govern", tal com va afirmar ahir aquesta formaciió. A més, el sindicat va explicar que la seva acció s'emmarca en el conjunt d'instruments i accions que l'organització posa a l'abast dels treballadors de l'ensenyament públic perquè defensin els seus drets laborals i socials.

Per justificar la presentació del recurs, la Federació d'Ensenyament de CCOO va remarcar que l'"aplicació de l'acord de govern que s'impugnarà, entre d'altres, deixa sense el salari del mes de juliol, només aquest curs, a més de 1.700 docents i limita obligatòriament la jornada laboral del personal substitut a la part lectiva del titular, amb la corresponent reducció salarial i l'eliminació de tasques docents com ara la vigilància dels esbarjos o les guàrdies". El mateix sindicat va afirmar que les mesures promogudes pel Govern de la Generalitat "empitjoren de forma molt greu el col·lectiu més precaritzat de l'ensenyament públic no universitari".

Com a conclusió, CCOO va assegurar que continuarà lluitant contra els atacs a l'ensenyament públic.