El president de la Generalitat, Artur Mas, va decidir anar el 15 d'abril a la Fira Agrícola de ?Campllong amb un helicòpter destinat als Mossos perquè faltaven 94 hores de vol per acabar el contracte i el lloguer expirava el 30 de juny. El contracte era per 187 hores per al Departament d'Interior.

El passat abril un grup de mossos d'Esquadra va denunciar l'ús particular del president Artur Mas per desplaçar-se des de Llívia, on era per qüestions personals, fins a Campllong. Mas va utilitzar un helicòpter que el va recollir a Campedvànol i va aterrar a Riudellots de la Selva.

Des de Presidència es va considerar un cas de pura logística que no generava cap controvèrsia. Els sindicats de Mossos ho van qualificar de "privilegi" i van lamentar que en l'acte de Campllong el president de la Generalitat, Artur Mas, demanés un nou esforç dels catalans per "omplir els calaixos" de la Generalitat, buits a causa de la crisi econòmica.

En una resposta parlamentària publicada aquesta setmana, el responsable de Presidència va advertir que "el motiu del desplaçament en helicòpter del president dela Generalitat de Campdevànol a Riudellots de la Selva el passat diumenge 15 d'abril, va ser la visita institucional que va realitzar a la Fora Comarcal de Primavera que se celebrava a Campllong". A més concretava que l'aparell era propietat de l'empresa "Taf Helicopters i va ser contractat pel Departament d'Interior". L'acord amb l'empresa preveia un nombre determinat d'hores de vol.

Segons el Cap de l'Oficina del President, Joan Vidal Ciurana, "en data 15 d'abril de 2012 s'havien utilitzat un total de 93 hores. El contracte de l'helicopter inclou totes les despeses de combustible, pilot, taxes i servei d'aeroport. És per això que la utilització de l'esmentat helicòpter no va representar cap despesa addicional".

La resposta parlamentària contrasta amb les primeres opinions que es va donar des de Presidència. Mas era a Llívia per motius personals però això no significa que usés l'helicòpter per a un desplaçament de caire privat, segons van considerar els seus assessors del gabinet de Presidència.

"No entrem a discutir la conveniència del transport, però és un dels possibles. És la segona vegada que el president el fa servir", van indicar les mateixes fonts el passat abril a diversos mitjans de comunicació.

"L'altra vegada va ser per anar al circuit de Montmeló un dia que hi havia un premi d'automobilisme, van indicar des de Presidència. Al cap i a la fi, van raonar, el cotxe oficial el recull cada dia a casa seva". En resum, segons van indicar des de la Generalitat, el president "fa el que ha de fer en cada moment, els helicòpters pertanyen a la Generalitat i els arguments de queixa dels sindicats de Mossos no s'aguanten per enlloc", deien.

Queixa dels Mossos

Els sindicats de Mossos van fer públic aquest detall en el decurs d'una roda de premsa conjunta de les tres forces sindicals majoritàries a la policia autonòmica, SPC-ME, SME-CCOO i CAT-ME, en la qual van reclamar "respecte" envers els sindicats per part del conseller d'Interior, Felip Puig, que havia considerat uns dies abans que els suports sindicals de la policia autonòmica estaven "més interessats a conservar privilegis que a servir el país".

Els sindicats van indicar que el comportament del president es contradiu amb l'austeritat que proclama per als treballadors de l'administració pública.