Els festivals de Tossa continuen arrossegant polèmica. L'últim motiu és que Costes de Catalunya ha obert un expedient sancionador a l'Ajuntament del municipi per a la celebració de dos festivals de música electrònica i pels partits de futbol a la sorra, les tres activitats fetes a la platja Gran de Tossa de Mar. El director general de Territori i Urbanisme de la Generalitat, Agustí Serra, va explicar ahir en una visita a Girona que ja s'han obert diligències al consistori per aquests tres actes de les últimes setmanes.

La primera activitat polèmica va tenir lloc el cap de setmana del 6 i 7 de juliol passats. El fet és que un festival de música va ocupar part de la platja Gran de Tossa a partir de la mitja tarda del dia 6, fins a la matinada del dia 7. Aquests concerts van tenir lloc sense l'autorització de la direcció de Costes perquè segons va explicar ahir Agustí Serra, "es va signar la denegació i no es podia fer a la platja".

El cap de setmana passat, Tossa va tornar a acollir, el divendres i el dissabte, un festival de música electrònica que també es va celebrar a la platja Gran del municipi. En aquest cas, la sol·licitud per poder fer l'activitat a la sorra es va presentar el 10 de juliol, quan els actes tenien lloc al cap de tres dies. Serra va informar ahir que "la direcció de Costes no va tenir temps de resoldre la petició". Així, els concerts no van tenir l'aval de Costes.

Per acabar, l'última activitat que tampoc va obtenir el vistiplau de la Generalitat va ser el torneig de futbol a la sorra, que també va tenir lloc a la platja Gran de Tossa de Mar. Els organitzadors de l'activitat van enviar la sol·licitud a Costes l'11 de juliol i al cap de tres dies, durant el 14 i el 15 de juliol del passat cap de setmana, va fer-se el torneig de futbol a la sorra. La Generalitat tampoc va disposar del suficient temps per resoldre la petició dels organitzadors i els partits van fer-se sense el vistiplau.

Agustí Serra va afirmar ahir que l'argument pel qual es va denegar el primer festival, també s'hagués aplicat en la segona sessió de concerts de música del passat cap de setmana. El fet, per Serra, és que es tracta de "festes de promotors privats" i "que es fan a la platja" ocupant, així, un espai públic. Pel que fa al torneig de futbol a la sorra, Serra va assegurar que els inspectors de Costes van comprovar durant el cap de setmana, que el conjunt de partits superaven la dimensió total de 525 metres quadrats, que era l'espai d'ocupació de la platja que s'havia sol·licitat per fer el torneig de futbol a la sorra. A part, van incloure tanques publicitàries i, segons Serra, "no es permet".

Per la seva part, l'alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladich, va reconèixer ahir que amb el primer festival de música hi va haver "un malentès". Encara que segons Saladich, el cas "ja es va resoldre sense cap mena de sanció". Tot i que ara Costes ha obert expedient per aquest acte, de fa quinze dies. Pel que fa a les altres dues activitats de Tossa, l'alcaldessa va dir ahir que "no ens ha arribat cap tipus de petició ja que tots els permisos estaven demanats". A part, Saladich es va sorprendre que es pogués multar el torneig de futbol a la sorra, ja que "és una activitat que es porta fent des de fa anys a la platja".