ERC ha demanat a la Generalitat que cedeixi l'edifici de la Residència de Temps Lliure de Llançà, tancada des de fa un any, a l'Ajuntament. A més, el grup considera que s'hauria de compensar la població pel que ha suposat perdre els 5000 visitants que s'hi allotjaven.

La Residència de Temps Lliure de Llançà, creades als anys seixanta perquè les famílies poguessin gaudir a preu assequible de les vacances, s'hauria de reconvertir, segons el grup. En una proposició no de Llei adreçada al Parlament els demanen que acordin amb l'Ajuntament "una nova destinació de l'equipament, que estigui fonamentada en un pla de viabilitat i en el potencial dinamitzador de l'equipament des d'un punt de vista econòmic". A això s'hi haurien de sumar mesures per compensar per la pèrdua del que suposava l'equipament a partir d'un Pla de Dinamització Local o altres vies.

La residència es va decidir tancar l'any passat deixant al carrer les persons que hi treballen, tot i que algunes s'han pogut recol.locar. El diputat d'ERC, Peer Bosch, ha manifestat que "la decisió ha representant, a més de la pèrdua de llocs de treball, una forta sotragada per l'economica del municipi, donat que cada any allotjava un mínim de 5000 persones". A més, considera que "agreuja considerablement la pèrdua de places hoteleres que s'ha produït en els darrers deu anys i resta potencial a la capacitat d'atracció d'aqueta població i la comarca". Per Bosch, "resulta necessari aclarir el futur de l'equipament, ja que està situada en un lloc immillorable i ja cedia algun dels seus espais a l'Ajuntament o alguna entitat del poble, amb la qual cosa existia una tradició d'us municipal".

L'Ajuntament de Llançà ja està treballant des de fa temps en intentar donar un nou ús a l'equipament. Una de les propostes municipals és la possibilitat d'obrir un concurs públic perquè es converteixi en un geriàtric per a la zona nord de la comarca.