Una quarantena de dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen aquest divendres a la tarda en un incendi forestal a Sant Feliu de Buixalleu (Selva). Dels efectius desplaçats a la zona, hi ha onze mitjans aeris i una trentena de terrestres. L'incendi ha començat al costat de la carretera GI-553, al quilòmetre 5, a Grions i ha començat a avançar en direcció al barranc de Nualart, segons els Bombers de la Generalitat, que han rebut l'avís al voltant d'un quart de quatre de la tarda. En el seu avanç ha anat llençant focus secundaris a uns 30-40 metres de distància per davant de perímetre. A causa del foc, s'ha evacuat sis persones d'una casa de colònies i s'han confinat els veïns de la urbanització Riuclar.

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per estabilitzar el perímetre de l´incendi que afecta Grions, al terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu. Els Bombers, que mantenen un dispositiu d´una trentena de dotacions terrestres i 8 mitjans aeris, treballen per aturar el cap del foc a una pista forestal i evitar que pugui propagar-se pel fons del Barranc de Noalard.

Segons informa el cos dels Mossos d'Esquadra, com a mesura preventiva el foc ha obligat a desallotjar deu persones i s'ha recomanat el confinament dels veïns de la urbanització de Riuclar, segons informen Bombers de la Generalitat. Sis dels desallotjats es trobaven a la casa de colònies Can Vendrell, sense que de moment es conegui si pertanyien a un grup de menors o formaven part d'una família, mentre que els altres quatre es trobaven a la masia Can Sardanya.

L'alcalde de Sant Feliu de Buixalleu, Josep Roquet, ha destacat que l'incendi està cremant la zona de Grions prop de la carretera que uneix Arbúcies i Hostalric. Roquet ha detallat que el foc està "cremant molt" perquè en aquesta zona hi fa vent, molta calor i la vegetació està "molt seca".

L'alcalde ha detallat que els diversos efectius de Bombers de la Generalitat estan intentant controlar el foc i, de moment, ja han desallotjat per precaució una casa de colònies, Can Vendrell, prop de l'incendi on s'hi allotjaven si persones. També han demanat als veïns de la urbanització Riuclar que es confinin a casa. En principi, en aquesta zona no hi ha cap urbanització ni masia, ha destacat Roquet.

Els bombers detallen que estan atacant sobretot el cap de l'incendi per evitar que arribi al barranc. Com a conseqüència del foc, hi ha tallada la carretera GI-553 en els dos sentits de la marxa entre els quilòmetres 0 i el 6. Fan desviaments per les carreteres GI-552 i C-35.