Des d'aquest passat divendres i fins aquest diumenge, la gran recapta extraordinària de la Costa Brava ha aconseguit recollir uns 20.000 quilos d'aliments. L'entitat ha recaptat tota mena de productes de primera necessitat com sucre, arròs, conserves o llet i el vicepresident del Banc d'Aliments, Joan Jorba, ha destacat que ha estat "una gran campanya" que ha comptat amb el suport d'un gran nombre de turistes. Aquesta recapta extraordinària és un projecte que el Banc d'Aliments va impulsar pensant en les dificultats que travessen moltes famílies i persones en aquests moments de crisi econòmica. Tots els aliments recaptats seran distribuïts entre les diverses entitats que treballen a la zona.

Normalment els recaptes d'aquestes característiques es produeixen durant els mesos d'hivern. No obstant això, el Banc d'Aliments a les comarques gironines va notar que mentre els usuaris augmentaven un 30% respecte l'estiu passat, els productes que rebien només s'havien incrementat un 10%. Per aquest motiu, l'entitat va decidir impulsar durant aquest passat divendres i dissabte un recapte extraordinari d'aliments.

L'objectiu, que han aconseguit amb èxit, era buscar la solidaritat dels turistes ja que la majoria dels supermercats que han participat en el projecte van fer notar que aquesta època de l'any podia ser "bona per atraure la massa estrangera". En concret, hi han participat setze supermercats de les cadenes Caprabo, Carrefour i Super Montserrat situats a Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Empuriabrava, Palafrugell, Calonge, Platja d'Aro, Roses i Torroella de Montgrí.

El vicepresident del Banc d'Aliments a Girona, Joan Jorba, ha destacat que el projecte ha tingut una "molt bona rebuda" i que la majoria dels participants han ofert productes de primera necessitat com arròs, sucre i conserves. Un altre dels aspectes destacats és que tots els aliments recollits es repartiran entre les entitats i organitzacions benèfiques que treballen a cada localitat que ha participat en el projecte.

Jorba ha detallat que és possible que el Banc d'Aliments torni a repetir aquesta campanya l'estiu vinent.