Unes 300 persones han sortit al carrer aquest dissabte a la tarda a Figueres per participar a la 'Marxa cap a la Independència' organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). L'acte de tenia per objectiu impulsar el moviment i mobilitzar la ciutadania per reivindicar l'estat propi. La marxa ha recorregut els carrers més cèntrics de la capital de l'Alt Empordà i ha finalitzat amb els parlaments de les actrius Montserrat Carulla i Txe Arana. La coordinadora de l'assemblea local a Figueres, Imma Parada, ha detallat que aquesta marxa és "un dels primers passos" per la concentració multitudinària que pretenen realitzar el proper 11 de setembre a Barcelona.

La manifestació s'ha iniciat a les set de la tarda a la Rambla de Figueres i ha recorregut el carrer Caamaño, Montmal, ha travessat la Rambla i ha finalitzat davant l'escenari que l'ANC havia muntat a la plaça Josep Pla.

Durant la marxa, els manifestants han cridat diverses consignes tals com 'Independència, volem independència' o 'No, no volem ser una regió d'Espanya', entre d'altres. La protesta, que anava encapçalada amb una pancarta on es podia llegir 'Un país en marxa cap a la independència', s'ha portat a terme de forma pacífica i sense incidents.

Aquest acte de protesta s'engloba en la campanya que l'Assemblea Nacional Catalana porta a terme des del passat 30 de juny, quan l'entitat va realitzar la primera manifestació a Lleida en suport de la independència de Catalunya. El cicle d'actes té previst finalitzar amb una concentració "multitudinària" el proper 11 de setembre a Barcelona.

"Aquest acte és una forma d'impulsar i mobilitzar a la població perquè reclami l'estat propi", ha destacat la coordinadora local de l'assemblea a Figueres, Imma Parada. Segons la coordinadora, l'organització ja està treballant en la propera marxa transfronterera que es portarà a terme a la Jonquera el 19 d'agost.

Parada ha detallat que dels 68 municipis de la comarca de l'Alt Empordà, 20 d'ells ja formen part de l'Assemblea Nacional Catalana.