Dràstica retallada a les llars d'infants públiques de Blanes. Els tres equipaments del municipi pateixen importants reduccions de personal i de grups de nens i nenes, a causa de la forta caiguda de les inscripcions per al curs vinent. En total, pel període escolar 2012-2013 s'oferien 242 places en els tres centres de Blanes. Encara que un cop tancades les inscripcions, només 127 infants s'han apuntat dins l'oferta educativa de les escoles bressol públiques, fet que representa el 52,5% del total de places ofertades.

Davant d'aquesta reducció de la demanda l'Ajuntament de Blanes ha decidit mantenir els tres centres però reduint les places i, per tant, el total de classes i de personal docent. La llar d'infants Ca la Guidó tenia, fins ara, quatre aules amb set treballadores. En canvi, a partir del curs vinent, aquest centre educatiu de Blanes disposarà només de dues classes amb tres educadores. Pel que fa a l'escola bressol Can Borell oferia, aquest curs, sis aules de diferents nivells educatius i un total de deu treballadores. Però a partir del setembre, amb l'inici del període escolar 2012-2013 la llar tindrà quatre grups i sis educadores. Per acabar, el darrer centre, l'escola bressol La Plantera de Blanes tenia fins ara sis aules i deu treballadores. En canvi, el proper curs, aquest centre disposarà de quatre classes amb sis educadores.

Així, les llars d'infants han perdut dos grups per centre, de diferents nivells educatius, que fins ara s'oferien. I cadascuna de les escoles bressol també ara deixen de tenir el proper curs quatre treballadores per equipament. En total, de 27 educadores es passarà a 15. I pel que fa a diferents grups d'infants, fins ara n'hi havia 16 i el curs vinent només en quedaran 10.

L'alcalde, Josep Marigó, va afirmar ahir que "l'Ajuntament manté el compromís de continuar amb els tres centres oberts, perquè cobreixen la diversa demanda territorial". Marigó també va informar que "tot i que l'ocupació és del 52% del total, estem preparats per acollir fins a un 66% de demanda". El consistori ha decidit mantenir un percentatge d'obertura més elevat del necessari perquè "és possible que augmenti el nombre de nens i nenes al llarg del curs". En aquest sentit, Marigó va recordar que l'Ajuntament va fixar la quota mensual en 195 euros, calculant que la Generalitat aportaria 1.000 euros el proper curs, "quan al final seran 875". A més, l'alcalde de Blanes va dir que l'Ajuntament estarà pagant a la Cooperativa Suara, la responsable de la gestió de les llars d'infants, "més personal del que és necessari, perquè hi ha una trentena de places lliures que poden omplir-se durant el curs".

Les associacions de pares i mares de les escoles de bressol de Blanes van criticar la mesura del consistori, afirmant que "l'alcalde ha aconseguit que no s'omplissin les places" pel fet que no s'informés "adequadament de l'augment de quotes". Els pares van defensar "les professionals de les escoles bressol", que tot just dijous es van assabentar dels acomiadaments. Per la seva banda, ICV de Blanes va dir ahir que al seu moment va advertir que "seria impagable per moltes famílies assumir una pujada de més de 1.000 euros l'any", passant de 101 a 195 euros al mes.