La directora general de Turisme, Marian Muro, va anunciar ahir que apartri de l'octubre la Generalitate starà en disposició de començar a sancionar els habitatges que facin funcions turístiques i que no s'hagin regularitzat. Els titulars dels apartaments tenen tres mesos per regularitzar la seva situació si no volen patir sancions de fins a 90.000 euros. Tanmateix, Muro va voler fer una valoració positiva i va destacar que la nova normativa de regularització dels apartaments i habitatges turístics permetrà fer aflorar una "oferta potent" d'aquests allotjaments i servirà per crear un "complex i detallat" inventari. "Aquest procés permetrà veure les prestacions de cada allotjament i fer promoció dels habitatges", va afegir Muro. Segons la directora general, la regularització ajudarà als consumidors i turistes que busquen informació.

Muro va assistir ahir a la jornada informativa sobre el procés de regularització dels apartaments i habitatges turístics que ha aplegat uns 200 empresaris d'aquest sector a la seu de la Generalitat a Girona. La directora general de Turisme va explicar que la jornada a la Delegació de Govern va servir per "explicar i resoldre els dubtes" dels empresaris i propietaris dels establiments turístics.

Muro va destacar que aquesta nova normativa es base en tres fases que són "regularització, categorització i promoció" i va remarcar que es tracta d'un procés "llarg" que compta amb el consens del sector privat i dels ajuntaments catalans.

"Encara no tenim xifres sobre el nombre d'habitatges que s'han inscrit i tampoc podem fer estimacions sobre el nombre d'apartaments turístics que podrien registrar-se", va destacar Muro.