La reunió de mediació entre l'empresa del servei de neteja de Sant Feliu de Guíxols i els representants dels treballadors en vaga a la delegació de Treball de la Generalitat no va obtenir cap resultat, segons va comunicar el secretari d'Activitats Diverses de CCOO, Xavier Vives, perquè la trobada no es va ni celebrar. Vives va apuntar que Cespa no estava disposada a negociar (en aquest sentit, l'empresa informava dijous que no pot acordar reclamacions que no respecten la llei de la reforma laboral). Sí que hi va haver trobada entre alts càrrecs de l'empresa i l'alcalde ganxó, Joan Alfons Albó, i el regidor del servei d'escombraries, Quim Clarà. Els representants locals van exposar la seva queixa a Cespa per l'incompliment dels serveis mínims -"no es compleixen en absolut", va afirmar el batlle- i els van comunicar que denunciarien aquest fet al jutjat. Ahir a la tarda, Albó explicava que estaven a punt d'entrar-la al jutjat, acompanyada d'imatges i actes aixecades per tècnics de Salut i del mateix Ajuntament. Per garantir el compliment dels serveis mínims i a petició de l'empresa, l'Ajuntament ha sol·licitat a través del delegat del Govern de la Generalitat, Eudald Casadesús, que els Mossos d'Esquadra protegeixin els treballadors que realitzin els serveis mínims. En aquest sentit, Albó va puntualitzar que hi ha vuit treballadors del servei que no fan vaga.

Respecte als serveis mínims, l'alcalde va afegir que l'empresa s'ha compromès a reforçar-los, mentre que l'Ajuntament va sol·licitar al Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat que revisi els serveis mínims i els adapti al volum de població actual que té. Albó va explicar que els serveis mínims decretats són els mateixos que es van determinar per una vaga del 2010, però que es va produir a l'octubre, quan el nombre de residents al municipi és notablement inferior al que hi ha actualment en època estival.

Albó va tornar a criticar la vaga -"és una immoralitat que facin la guitza als ciutadans"- i va posar dubtes sobre el paper que juga Xavier Vives en aquest afer i "que no respon al conjunt de CCOO". I va afegir que no creu que sigui legal fer demandes que s'escapen de la normativa vigent.

En aquest sentit, el citat delegat sindical de Comissions Obreres va manifestar que la petició de no aplicació de tres punts de la llei de la reforma laboral s'ha acordat en d'altres empreses del sector. I va mostrar-se disposat a tancar el conveni amb l'Ajuntament si accepta les peticions.