Els Mossos d'Esquadra van detenir diumenge passat a l'Hospital de Figueres un home que hi estava ingressat perquè havia tingut un accident de moto, acusat de cultivar un centenar de plantes de marihuana. Es tracta de Gabriel L., de 32 anys, nacionalitat espanyola i veí de l'Escala.

Gairebé a les sis del matí de diumenge passat es va produir un accident de trànsit a l'Escala, en què es va veure implicat un ciclomotor. A conseqüència del xoc, el conductor va ser traslladat a l'Hospital de Figueres amb ferides de caràcter lleu. Quan els agents van fer les comprovacions de la documentació del ciclomotor van veure que constava a nom d'una persona diferent a la que el conduïa. Va ser llavors quan els policies es van adreçar al domicili que figurava a la documentació per aclarir els fets. Quan van arribar a l'habitatge, van comprovar que la porta del domicili estava forçada i oberta i, paral·lelament, van esbrinar que la víctima de l'accident també residia en aquest pis.

Els agents, davant els fets observats i amb un manament judicial, van entrar a la casa on van trobar-hi uns cent testos amb plantes de marihuana, una instal·lació elèctrica reforçada per facilitar el creixement de les plantes, amb làmpades halògenes, un sistema de ventilació i extracció de l'aire, sistema de reg, adobs i fertilitzants. També van comprovar que s'havia manipulat el comptador de la llum per defraudar el fluid elèctric.

Per aquest motiu, els mossos van anar a l'hospital de Figueres i van detenir Gabriel L. com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues), i un delicte de defraudació de fluid elèctric per haver manipulat el comptador de la llum. El detingut, que té antecedents, va passar el mateix diumenge a dis?po?sició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que en va decretar l'ingrés a presó.