L'alcalde de Darnius (Girona), Eduard Payrà, ha explicat que el foc està rebrotant a la zona, "s'està tornant a descontrolar", a més que han mort 300 cabres, ovelles i vaques per l'efecte de les flames.

En declaracions a Europa Press, Payrà ha relatat que el foc torna amb virulència perquè la tramuntana s'ha tornat a aixecar, ajudat per la marinada, després que aquest dilluns al matí semblava que s'estava domant el seu avanç.

L'incendi, que manté confinats els veïns del municipi, juntament amb els de Terrades i La Vajol, ha matat 300 caps de bestiar, i el problema segons l'alcalde és que no tenen retroexcavadores per poder-los enterrar.

Durant la nit al municipi han escoltat l'esclat de quatre artefactes explosius de la Guerra Civil, situats al voltant d'un quilòmetre, sense que causessin cap dany personal, ha indicat l'alcalde.

A més, han quedat unes 15 masies els camps de les quals han estat arrasats, segons els càlculs de l'alcalde, tot i que l'avanç del foc no ha danyat les cases.

L'alcalde ha valorat el treball d'extinció dels Bombers com "fantàstic", després que aquest diumenge critiqués la falta d'efectius al seu municipi.