L'alcalde de Darnius, Eduard Payrà ha explicat a l'ACN que la situació ha millorat en les darreres hores però encara queda un foc important proper al municipi. Payrà ha explicat que hi havia dos focs "grossos" a tocar de la localitat però aquest matí els mitjans aeris han pogut "aniquilar" un d'ells. Ara mateix, resta un altre entre Agullana i Darnius. A més, com a conseqüència de les flames, unes quatre bombes de la Guerra Civil han esclatat. D'altra banda, l'alcalde ha assegurat que els veïns estan mostrant "paciència" i ha assegurat que l'experiència dels focs de 1986 ha contribuït a que la gent no es posi especialment nerviosa. "S'ha patit i s'ha suat aquesta nit, però s'ha fet una feina molt gran", ha dit.

Darnius és juntament amb Terrades un dels municipis que continua sota l'ordre del confinament, per la qual cosa els veïns no poden sortir de casa. L'alcalde ha informat que estan a l'espera de poder controlar un dels flancs que es troba entre Darnius i Agullana i que actualment és el que més preocupa.

Ha explicat que la situació ha millorat respecte aquest diumenge però ha afegit que no tenen cap previsió de quan es podria normalitzar la situació i aixecar el confinament, com ja s'ha fet a la resta de municipis de l'Alt Empordà, excepte Terrades.

Sobre l'estat dels veïns, ha assegurat que molts d'ells ja van viure els incendis del 1986 i això els ha donat "experiència". "La gent té més paciència, no s'ha posat nerviosa i ens estem organitzant molt bé a nivell de voluntaris i Agrupació de Defensa Forestal (ADF)", ha declarat.