L'incendi de l'Empordà continua ben actiu i la situació és complicada a la zona, segons informen els Bombers de la Generalitat, que han treballat durant tota la nit i esperen que aquest dilluns al matí els mitjans aeris es puguin incorporar a les tasques d'extinció. Els agents posen especial atenció en el flanc dret del foc, atès que les previsions meteorològiques indiquen que demà es produirà un canvi en la direcció del vent (marinada) cap a l'oest, fet que podria ampliar el perímetre afectat pel foc en aquesta direcció. Tots els mitjans aeris estan desplaçats a la zona, on han cremat unes 13.00 hectàrres, per incorporar-se a les tasques tan aviat les condicions meteorològiques els permetin fer descàrregues.

El foc que va començar ahir a la una del migdia a prop del Pertús continua ben actiu perquè durant la nit ha seguit bufant la tramuntana, encara que no amb tanta força com ho feia ahir diumenge. Una setantena de dotacions de Bombers han estat treballant per aturar el foc, que crema amb molta força i avançava ahir a una velocitat de 6 km /h.

L'esperança és que aquest dilluns a matí els mitjans aeris puguin incorporar-se aquest matí a les tasques d'extinció, perquè les condicions meteorològiques poden millorar. I l'alcalde de Danrius acaba de manifestar a Catalunya Ràdio que ja ha vist els primers avions enlairats anant a carregar aigua.

Tot i això, la majoria de la població encara ha d'estar confinada a casa seva a l'Alt Empordà, encara que l'odre s'ha aixecat pels que viuen a l'est de l'AP-7 i fins al mar. L'incendi de Portbou, que es va declarar poc després del gran i ha afectat menys terreny, unes 50 h, ja està controlat, i quatre dotacions continuen remullant la zona. Allà, el pànic es va apoderar d'un grup de persones i van morir un pare i la seva filla en tirar-se al mar per un penya-segat.

L'altra persona morta és un home que va patir un atac de cor després d'abandonar la seva masia, que era envaïda per les flames. A banda, hi ha almenys una vintena de ferits de diversa consideració, entre ells quatre que estan en estat molt greu.

Pel que fa a les persones que han estat desallotjades, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya informa que el principal centre d'acollida s'ha habilitat a Figueres, on en aquests moments hi ha 300 persones al Poliesportiu Nou, 10 al Vell i 73 al centre La Salle. S'està preparant un quart punt d'acollida a Figueres. Altres municipis també han habilitat espais.

En aquests moments, ja s'ha reobert la circulació per l'autopista AP-7 en sentit nord, i segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), continua oberta la circulació per la carretera N-260. Però es mantenen encara tallades, la carretera N-II, entre els quilòmetres 736 i 779, les carreteres Gi-500, entre els quilòmetres 0 i 3, i la Gi-501, la Gi-501, entre els quilòmetres 0 i 7, la carretera GI-504, entre els quilòmetres 0 i 14, 50, i la Gi-610, entre els quilòmetres 10 i 9.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activat en fase d'emergència 2 el pla Infocat i la prealerta del pla Procicat per a emergències en el transport de viatgers per ferrocarril Ferroat.

Continuen els problemes tant en el subministrament elèctric com en les línies telefòniques de la zona de l'Alt Empordà, i les companyies responsables treballen per restablir-ne el servei al més aviat possible.