El president de la Diputació de Girona i alcalde de Salt, Jaume Torramadé, va alertar ahir sobre el sou dels regidors dels ajuntaments ja que si es redueix de manera excessiva opina que "als temes de política només podrà dedicar-s'hi qui tingui molts diners, i per tant no ho necessita, o aquell al qual qualsevol cosa li serveix".

Torramadé va exposar que cal dignificar i posar en un punt adequat les exigències que comporta un càrrec com el d'alcalde o regidor, ja que en molts casos els alcaldes són els responsables de l'empresa més important del seu municipi. "I normalment aquestes empreses solen tenir persones amb un sou digne", va afegir.

Torramadé va reconèixer que la idea d'abaixar sous a regidors anunciada fa setmanes pel Govern central no li agrada, però adverteix que si es vol que els ajuntaments donin bons resultats hauran de treballar perquè en ells hi hagi gent preparada: "I la gent preparada normalment també vol tenir un sou correcte".

Aquesta reflexió la feia Torramadé arran de l'anunci fet pel president del Govern, Mariano Rajoy, de reduir en un 30% el nombre de regidors i tocar a la baixa els seus sous. Torramadé va recordar que molts edils, sobretot els dels municipis petits, no cobren res i que fins i tot en les grans ciutats el sou és una "anècdota".

Segons la seva opinió, qui es dedica a la política ho fa per voluntat o vocació, però evidentment, "si tens un treball has de mirar de no perdre i si perds que sigui el mínim i que compensi la pèrdua econòmica amb la gratificació de fer alguna cosa que t'agrada". "Però si rebaixem tant el que estem disposats a pagar per fer un treball i apugem tant les exigències que demanem és difícil i val la pena reflexionar-ho", va apuntar.