La Generalitat ha demanat als Bombers francesos que treballen colze a colze amb ells per frenar l'incendi que afecta l'Empordà (Girona) que els mitjans aeris d'extinció ampliïn el seu radi d'acció fins el front més actiu, entre Terrades i Boadella d' Empordà.

El cap de l'operatiu d'extinció dels Bombers francesos, el lloctinent coronel Christophe Landriaux, ha explicat en declaracions a Europa Press que el seu radi d'acció fins ara se centrava en 3.700 hectàrees i que ara aniran més enllà amb els seus mitjans aeris, amb alta capacitat d'aigua.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha explicat que per facilitar la feina dels avions francesos, més pesats i que necessiten més espai de maniobra han desconnectat la línia de 25kW perquè treballin amb "tranquil · litat i garantia".

Ha explicat que els Canadair arriben amb l'autorització del ministre francès i del prefecte de Perpinyà, per "reforçar l'atac" i controlar aquest flanc actiu.

De moment, els bombers francesos mantenen desplegats 415 efectius i 150 vehicles, a més dels dos avions bombarders Canadair que són els que ampliaran el seu radi d'acció.

El comandament francès ha assegurat que la situació està millor que els dos dies precedents i que dins la seva àrea d'actuació han aconseguit anar apagant els focus actius i els rebrot del foc, de manera que aquesta zona més al nord del perímetre està fixada, encara que ara tot dependrà del vent, ja que "el vent desplaça el foc".

"El vent ens obliga a una vigilància constant dels flancs per evitar que rebrot", ha detallat el lloctinent, que ha valorat que la situació aquest dimarts a la tarda és favorable.

Landriaux ha destacat que "la col · laboració funciona molt bé" amb la resta de cossos que col · laboren en l'extinció.

Preguntat sobre si s'estan destinant massa recursos a un foc fora del seu país, ha indicat que davant aquest gran incendi de greus conseqüències es tracta dels efectius "és important i necessari per atacar el sinistre".