Els convergents han posat en marxa la màquina de propaganda per intentar, per boca del president del Consell Comarcal del Gironès i alcalde de Sant Martí de Llémena, desacreditar els pares de Sant Gregori que protesten per la reducció de la qualitat del servei de la llar d'infants. Aquest senyor, que viu a cos de rei gràcies als càrrecs públics que ostenta, és el mateix que va posar prou traves als pares amb fills de 0 a 3 anys del seu poble perquè haguessin de buscar ajuda al poble veí en voler muntar un servei autogestionat d'escola bressol.

El president d'aquesta institució que gairebé ningú no sap per a què serveix, en Jaume Busquets, pretén donar una pàtina tècnica al seu plantejament per tal que tingui una aparença neutra, però no aconsegueix ni una cosa ni l'altra. L'aspecte més important de la seva reflexió és que l'Ajuntament de Sant Gregori dóna el servei perquè vol. Això és estrictament fals des del moment que l'equip de govern del seu mateix partit es va comprometre, mitjançant el programa electoral de fa només un any (www.ciusantgregori.cat), a donar aquest servei i, fins i tot, a millorar l'actual: crear una nova llar d'infants per tal de donar cabuda a tots els infants de la Vall de Llémena, exi-gir al Departament d'Ensenyament el compliment de la cobertura de les necessitats educatives, etc. En definitiva, han incomplert un bon grapat de punts del seu programa.

També fa esment al fet que els ciutadans ens queixem "sense ni més ni menys, sense buscar explicacions". Els pares i mares de la llar d'infants hem suportat un augment de quota mensual de gairebé el 100% en 5 anys, i mai no s'ha sentit cap queixa en aquest sentit. Si s'hagués molestat a intentar entendre la protesta, hauria vist que se centra en la reducció de la qualitat del servei més que no pas en el preu d'aquest. A banda de les quotes, la reducció de personal és superior al 30%, i la disminució de l'horari, superior al 15%. La inversió dels darrers anys és inexistent, exceptuant un mòdul prefabricat muntat a corre-cuita un mes d'agost i pel qual es paga un lloguer mensual. Del projecte educatiu, que semblava tan important per a l'Ajuntament el 2010 quan hi va haver les acusacions de maltractaments, ja ni se'n parla. D'això ens queixem. El cinisme d'aquest senyor, quan diu que volem un servei de luxe o que fa 30 anys ens atenien persones sense formació, és insuperable. Ens està dient que els nostres fills -els dels treballadors, s'entén- han estat educats per sobre les nostres possibilitats. No parla dels sous de la seva casta, ni dels privilegis, ni de l'evasió fiscal, ni dels rescats als bancs, ni del frau de les grans empreses, ni de la disminució d'impostos als grans capitals, ni de la corrupció... Ens volen fer creure que els serveis públics són gratuïts, sense tenir en compte el gran percentatge de les nostres retribucions que dediquem a impostos, siguin directes o indirectes, i al final ens haurem de preguntar per què els paguem. Estic a favor de tenir una forta pressió fiscal per tal de gaudir d'uns serveis públics de qualitat, però no de tenir un nivell impositiu propi de l'Europa desenvolupada a canvi d'uns serveis tercermundistes.

Al final, tot és un tema de prioritats i de distribució de la riquesa -o la pobresa-: ens volen fer creure que no hi ha diners, quan tothom sap on han anat a parar. Algun dia es recuperarà l'equilibri, sempre acaba passant, i espero que en Jaume ho pugui veure.